HIRDETÉS

Derűlátók a Wizz Airnél

Hírösszefoglaló 2017. március 20., 15:01

Több mint 20 százalékkal növeli az idén szállítási kapacitását a Wizz Air diszkont légitársaság a Romániát érintő járatain – közölte a fapados légitársaság. 

Összesen 7,6 millió helyet bocsátanak értékesítésre a Romániát érintő járataikon, miután tavaly 6,26 millió helyet kínáltak. A Wizz Air tavaly a Romániát érintő járatain 23 százalékkal több, azaz 5,5 millió utast szállított, s ezzel megerősítette piacvezető helyét a romániai légi közlekedési piacon.

A Ziarul Financiar gazdasági és pénzügyi napilap szerint, figyelembe véve a kapacitás több mint 20 százalékos bővítését, illetve amennyiben az idén is megőrzi a Wizz Air a tavalyi utaslétszám-növekedést, akkor az idén 6,8 millió utast szállíthat.

Tavaly összesen 16,4 millió személy utazott repülővel a Romániát érintő valamennyi járaton. A légi közlekedési piacon a második helyet a Blue Air diszkont légi társaság foglalja el, amely tavaly 3,6 millió utast szállított, s ezzel megelőzte a Tarom állami légitársaságot. A Blue Air az idén 5 millió utas szállítását tűzte ki célul. A Wizz Air 2011 óta piacvezető Romániában, addig a Tarom birtokolta a piac legnagyobb szeletét az utaslétszám alapján.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS