Dalszerző tábor után jött létre Baricz Gergő új popduója

Szász Cs. Emese 2017. június 19., 15:52

Marosvásárhelyi zenésszel alakított popduót Baricz Gergő. A borzonti, az X-Faktorban felfedezett énekes Kovács Norberttel közösen hozta létre a Blind Foxes elnevezésű formációt, amelynek már az első dala is megszületett.

A Blind Foxes nevet kapta az új popduó

Baricz Gergő és Kovács Norbert pár éve az Erdélyi Magyar Televízió Erdély Boradway című műsorában találkoztak. A műsorban Kovács Norbert szervezte a zenészeket, Baricz Gergő pedig a meghívott volt, a két zenész pedig olyannyira megtalálta a közös hangot, hogy azóta tartják a kapcsolatot. Norbi szervezett Gergőnek erdélyi koncerteket, amelyekre a zenészeket is „szolgáltatta”.

{A}

Két zenész, egy motor

A közös munka nemrégiben egy bukaresti dalszerző táborban folytatódott, amelynek eredménye lett a Broken című dal, amely már nyilvános is a világhálón. A dal pedig életre hozta a Blind Foxes elnevezésű popduót.

Én énekelek, gitározok, Norbi billentyűzik és vokálozik. Ez a felállás jelenleg, de igazából ez úgy kellene felépüljön, hogy mi ketten vagyunk a motorja az egésznek, de nem jelenti azt, hogy ketten leszünk színpadon, hanem adott esetben alkalmi zenészekkel lépünk fel. A jövőre nézve sokkal könnyebben lehet döntéseket hozni, ha csak ketten vagyunk benne”

– mondja az új formációról Baricz Gergő, aki szereti azt mondani az új duóról, hogy simán csak popzenét játszanak, de igazából mindenhonnan merítenek.

Kovács Norbert és Baricz Gergő

A borzonti, 27 éves zenész még az X-Faktor második szériájának harmadik helyezettjeként lopta bele magát az erdélyi közönség szívébe. Azóta Budapesten él, elvégezte a könnyűzenei iskolát, most a ráépülős szakot végzi, közben pedig különböző bandákban zenél: énekel AC/DC tribute zenekarban, időnként közreműködik a Lóci játszik elnevezésű zenekarban, ő a Loyal zenekar, valamint a Póka–Tátrai reGeneráció énekese is. A Blind Foxes a legújabb zenei projektje, de hosszútávon tervez vele, annak ellenére, hogy a két zenész fizikailag folyton távol van egymástól.

Nem akarják bilincsbe verni a dalt

Baricz Gergő ugyanis Budapesten él, Kovács Norbert pedig hol Marosvásárhelyen, hol valamelyik skandináv államban vagy éppen egy másik kontinensen, ez azonban nem okoz nehézséget a fiúknak.

A zenében és két alkotó ember között létrejövő inspiráló energiában nem számítanak az országhatárok, kontinensek”

– mondja Kovács Norbert, akit most is csak e-mailen értünk utol. A Blind Foxesról elmondta, nehéz meghatározni a stílusát. „Abban a pillanatban, amelyben elkezdjük elhelyezni a dalt valamelyik kategóriába, bilincsbe is verjük. Nem szeretem, ha egy új produkciót okvetlenül kategorizálni vagy meghatározni szeretnénk. Ez (is) a művészet lényege: a műfajok közötti intelligens és ízléses átjárás” – magyarázza a marosvásárhelyi zenész.

Marosvásárhelyen folytatódik a dalszerzés

Mivel a Blind Foxes tagjai rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a bemutatkozó dalukra, igyekeznek azon dolgozni, hogy a sorban következőek is megfeleljenek az elvárásoknak és az elvárt szintnek, illetve hogy ennél csak minőségibb produkciókat tudjanak azok elé tenni, akik szeretik és fogyasztani fogják a muzsikájukat. Tehát sok minőségi dalra és lemezre, valamint sok jó koncertre törekednek a továbbiakban.

Gyorsan megkapta a közös hangot a két zenész

Június 25–29. között Marosvásárhelyen dolgoznak, szintén egy dalszerző táborban. „Öt nap intenzív dalszerzés lesz. Franciaországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Magyarországról és Romániából érkező dalszerzők, producerek, szövegírók »teszik közösbe« tehetségüket és szenvedélyüket, hogy dalok szülessenek. A nap végére a dalnak késznek kell lennie. Eszméletlenül sokat ad az emberhez és hatalmas alázatra, és a másik munkája és tehetsége iránti tiszteletre, elfogadásra, nyíltságra tanít” – vázolja Kovács Norbert, aki amúgy legtöbb idejét a stúdióban tölti, a dalszerzés az igazi szenvedélye, de szívesen ragad hangszert is. Időnként Paula Selinggel és Adrian Berindevel is játszik.

A június végi dalszerző tábor után nekifognak klipet forgatni a fiúk, az már nem Marosvásárhelyen lesz, hanem valahol Erdélyben, de még nem árulják el, hogy hol – tudtuk meg Baricz Gergőtől.