Tengerparti lengeség Szőcs Renitől

Péter Beáta 2017. november 08., 17:00

Otthon maradt ruhák, szállítást lemondó sofőr, de mint a mesében, végül minden jól alakult. Korzikán forgatta első videoklipjét a csíkszeredai Szőcs Renáta – Siamia. A Star Academy győztese szerette volna, ha lengének és sejtelmesnek hat a dal és klip, amely a Soha nem felejtem el címet kapta.

Napfény, lengeség, tengerpart – Szőcs Renáta első videoklipjének hozzávalói Fotó: Szőcs Renáta –Siamia hivatalos Facebook-oldala

„Egy tévés műsorban vagyok” – suttogta a telefonba, amikor felhívtam Renit, hogy a dal létrejöttéről és a videoklip forgatásáról beszélgessünk. „Szerettem volna, hogy lenge és sejtelmes legyen, azt képzeltem el, hogy a tengerparton vagyok” – magyarázta a Mistral Music kiadónál megjelent dalról, amikor kicsit később visszahívott.

{A}

Mint mondta, felkereste Szabó Zét, hogy segítsen megírni az első dalát, aki szívesen vállalta, majd bemutatta Molnár Tamás szövegírónak, egy operatőrnek és egy rendezőnek, akikkel egyeztették az elképzeléseket.

„Elkezdtük nézegetni a helyeket, Horvátországot, Görögországot, Korzikát – végül ez utóbbira esett a választás, mert nagyon szép volt. De tudtuk, hogy ha már oda megyünk, eleve úgy kell számolni, hogy jól jöjjünk ki – messze is van és anyagilag is megérje – és akkor arra gondoltunk, hogy jó lenne, ha két videoklipet forgatnánk és megcsinálnánk a második dalt is egyben. Sikerült, az indulás előtti nap felénekeltem, és úgy mentünk a helyszínre. Ott két nap szinte alvás nélkül zajlott a forgatás” – mesélte Reni.

Megtudtam azt is, úgy tervezik, hogy a második – szintén Korzikán forgatott – videoklipet két-három hónapon belül láthatják a rajongók. Ennek a helyszíne kicsit másabb lesz, mint az elsőnek, a dal pedig ritmusosabb.

Nincsenek véletlenek

Mint mondta, a forgatás előtt egy nappal jelezte a sofőr, aki Korzikára kellett volna vigye, hogy közbejött valami, és nem tud menni. Szerencsére azonban Renáta édesapja a cselgáncs világbajnokság miatt Budapesten tartózkodott. Szólt neki, hogy mi történt, az operatőr és a rendező már kint voltak a helyszínen. Az édesapja pedig segített neki, bevállalta az utat, és 17 óra utazás után eljutottak Korzikára.

Útközben kiderült azonban, hogy egyéb problémák is akadtak, a stylist által kiválasztott ruhák ugyanis egy félreértés következtében Budapesten maradtak.

„A rendező azt hitte, hogy nálam vannak, én meg azt, hogy nála. A stylist azt mondta, mikor utoljára találkoztunk, hogy nem adja ide nekem a ruhákat, hogy ne legyen gondom ezzel és még be kell pakoljon egy inget. Sikerült tehát a ruhák nélkül elmenni, de a bőröndöm tele volt ruhákkal, valahogy megéreztem, hogy jobb, ha az én saját ruháim is ott vannak. Így ezekben forgattunk.”

Ezen a helyszínen készült a videoklip Fotó: Szőcs Renáta –Siamia hivatalos Facebook-oldala

Renáta jelenleg Budapesten él, de ha van egy kis szabadideje, hazamegy Csíkba néhány napra. S hogy mivel telnek a napjai? Nos, ez változó.

„Szerencsére vannak fellépések, igaz, hogy most kicsit holtszezon van ilyen szempontból, de azért így is akad egy-kettő, amire készülni kell. Legközelebb Székesfehérváron fogunk híres filmdalokat előadni, ahol majd Vastag Csabival és Radics Gigivel is duettezem. Ugyanakkor mindig van munka a dalokkal, van, hogy egész nap stúdiózom. De járok énekórákra, és elkezdtem zongorázni tanulni, mindig változik, hogy mikor mit csinálok” – vallotta a Ligetnek Reni.