Kezelések nemcsak időseknek Tusnádfürdőn

Barabás Hajnal 2018. február 16., 15:17

A megelőző kezelésekre is hangsúlyt fektetnek a tusnádfürdői kezelőközpontban. Nemcsak az idősek vagy krónikus betegek számára nyújtanak terápiás kezeléseket, hanem azoknak is ajánlják, akik stresszes, mozgásszegény életmódot folytatnak.

Mofettás kezelés orvosi felügyelettel. Akár megelőző kezelésként is ajánlhatják

A Tusnád Szállodához tartozó kezelőbázisban immár harminc éve nyújtanak kezeléseket a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, reumatikus, idegrendszeri, emésztőrendszeri, valamint endokrinjellegű panaszokra. Mint korábban beszámoltunk róla, a kezelőközpont a téli szünet után a megszokottnál korábban, azaz már márciusban megnyitja kapuit. Dr. Marieta Motricalătól, a Tusnád Szálloda balneológus szakorvosától tudjuk, hogy

noha a kezelőközpont évente több tízezer nyugdíjast fogad, a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet, ezeket a fiatalabb korosztálynak is ajánlják,

különösen a stresszes és mozgásszegény életmódot folytatóknak. Ugyanakkor azok számára is fontos lehet a balneológiai terápia, akiknek felmenői között előfordult, hogy a fentebb felsorolt betegségek valamelyikében szenvedtek, például vérkeringési, reumás panaszaik voltak.

„Fontos idejében elkezdeni foglalkozni az egészségünkkel, amikor még nem vagyunk érintettek, például 40-50 éves korban már érdemes akár évente 7-10 napot a megelőzésre szánni”

– fogalmazott a doktornő. A kezelőbázis továbbá mozgáskorlátozottakat is tud fogadni, a borvizes medencéjük akadálymentesített, szükség esetén pedig más terápiás módoknál is szívesen nyújtanak számukra segítséget.

Többféle kezelésre van lehetőség

A tusnádfürdői kezelőbázison megelőző, revitalizáló, felépülést elősegítő, valamint orvosi gyógykezeléseket biztosítanak. A megelőző kezelésekről is, csakúgy mint a többi esetben, szakorvos dönt, a vendég állapotának megfelelően. Általában a szív- és érrendszeri problémákra többek között kádas borvízfürdőt, gyógyvizes medencében végzett tornát, mofettázást, galvánfürdőt, valamint masszázst javasol. Reumatikus panaszokra ajánlja a parafinos pakolásokat, a gyógyfüves fürdőt és a masszázst is. Idegrendszeri problémákra magnetoterápiát és gyógytornát biztosítanak. Emésztőrendszeri panaszokra pedig főként ásványvizes ivókúrát és kézi masszázst írnak elő. Az endokrin jellegű megbetegedéseket többek között magnetoterápiával, gyógytornával, masszázzsal, terepkúrával (sétálás, gyaloglás), valamint gyógyvizes ivókúrával kezelik.

Kedvezményeket is biztosítanak

A kezelőközpontba, előzetes foglalás alapján, a háziorvos által kibocsátott küldőpapírral lehet menni, ezen kívül szükség van az egészségügyi kártyára is. Minden egyes vendég érkezéskor orvosi kivizsgálásban részesül.

A kezelőbázis közelében álló Tusnád Szállodában márciusban és áprilisban kedvezményes csomagokkal várják vendégeiket, melyek a kezelések mellett tartalmazzák a szállást és étkezést is.

Az érintettek bővebb felvilágosítást a 0266-335 204-es, vagy a 0752-199 620-as telefonszámokon kérhetnek.