A vlogger make-up artist

D. Balázs Ildikó 2019. február 26., 15:47

Kihasználva a világháló adta lehetőségeket videóblogban ad sminkelési tanácsokat, tippeket egy székelyföldi sminkes. A tavaly év végétől vlogoló Györgyicze Annának rengeteg követője van, akik közül többen is kipróbálták már a make-up artist tanácsait.

A vlogolás kihívás a fiatal lány számára Fotó: Veres Nándor

A kamera, esetenként a telefon felkerül az állványra, krémek, alapozók, tusceruzák, szemhéjpúderek, pirosítók, ecsetek, szemceruzák kéznél vannak, a képzeletbeli csapó csattan, indulhat a felvétel. Györgyicze Anna a YouTube-csatornájára feltöltött tíz-húsz perces videókban ad hasznos tanácsokat az érdeklődőknek, akik már az ő segítségével készíthettek karácsonyi ünnepi sminket, extrém szilveszteri, illetve Valentin-napi sminket, de azt is megtanulhatták, hogyan lehet cellux ragasztó segítségével meghúzni a tökéletes tusvonalat.

A sminkes és eszközei Fotó: Veres Nándor

A kósteleki születésű, de jó ideje Csíkszeredában élő fiatal lány nyolc éve manikűrös és négy éve sminkes. Igazából – magyarázza – csak magát akarta sminkelgetni, ezért is tanulta meg a szakmát, aztán egyre több felkérést kapott,

tavaly például kilencven menyasszonyt sminkelt, és bizony már 2020-ra is vannak jelentkezők.

Szavaiból kiderül, mindig valami érdekességen, újdonságon töri a fejét, szereti kipróbálni magát különleges helyzetekben. „Többen is kérték, hogy tanítsam őket sminkelni, de erre nem igazán volt időm. Így döntöttem el, hogy inkább vlogolni fogok és ennek köszönhetően még több érdeklődőhöz eljuthatnak a tanácsaim” – meséli Anna. Kiderül, a vlogolás számára nem csak szakmailag jelent kihívást, hiszen mivel nem nagyon szeret a nyilvánosság előtt beszélni, e téren is igazán próbára teszi magát.

„Nagyon nagy kritikusa vagyok magamnak. Mindig találok hibákat. A munkámmal meg vagyok elégedve, de úgy érzem, a kommunikáció, a beszéd terén kell még fejlesztenem magam. A középiskoláig román tannyelvű iskolába jártam, magyarul csak négy évet tanultam, a középiskolában. Éppen ezért is a vlogolás kihívás számomra, de máris sokat fejlődtem, sokat gyarapodott a szókincsem” – magyarázza Anna.

Hasznos tanácsok a make-up artisttól Fotó: Veres Nándor

Azt mondja, kellemes meglepetésként érte a sok pozitív visszajelzés, és talán ezért is folytatni szeretné a vlogolást. „Arra jöttem rá, hogy nagyon sokan követnek, sokan szeretnek, és ez nagyon jó érzés. Látom, hogy van értelme, és ha már belevágtam, folytatni kell, hiszen ha rövid ideig nem jelentkezek, akkor már érdeklődnek a követőim, hogy mi történt velem” – mondja nevetve. És ha már a visszajelzésekről beszélgetünk, elmeséli, volt, aki bár sosem sminkelte magát, a kis YouTube-videó hatására kipróbálta, és tetszett a végeredmény. Van, aki a sminkelés után fotót is küld magáról.

„A tusvonalas videó után például rengeteg visszajelzést kaptam, sokan kipróbálták és jól sikerült. El is sírtam magam, hihetetlen volt számomra, hogy ez mind nekem szól. Szeretem csinálni, mert másokon segítek, hogy tanuljanak. Ha szeretik a munkámat és felnéznek rám, akkor én is adni szeretnék valamit”

– mondja.

Kiderül, a felvételeket egyedül készíti, a videó vágásában egyelőre segítséget kér, de a későbbiekben ezt is maga szeretné csinálni. Annát YouTube-csatornáján kívül az Instagramon illetve a Facebook-oldalán is lehet követni.

Györgyicze Anna sminkes Fotó: Veres Nándor