Sörgyári dokureality: emberek a főnök mögött

D. Balázs Ildikó 2019. május 21., 11:41

Nem akármilyen szemszögből, az egyik legnagyobb magyar kereskedelmi csatorna révén is megismerhették a nézők a Csíki Sör Manufaktúra alkalmazottainak életét. Az RTL Klub Főnök inkognitóban című műsorának egyik részét Csíkban forgatták, és nem a főnök sztorija volt benne az érdekes.

Ifj. Török Zoltán. Nem is tudta, milyen műsorban lesz szereplő Fotó: Veres Nándor

Csíkszentsimonban forgatták az RTL Klub Főnök inkognitóban című műsorának egyik részét. A Csíki Sör Manufaktúra álcázott, „pályaváltó” főnöke ifj. Török Zoltánt is elkísérte egy munkanapján, akinek fogalma sem volt arról, hogy ebben a műsorban fog szerepelni. A hétfőn este adásba került műsorról, az őt ért meglepetésekről, élettörténetéről a csíkszeredai fiatalember mesélt portálunknak.

„Annyit tudtunk, hogy egy dokumentumfilm készül a pályaváltókról. Elmondták, lesz egy személy, akinek be kell mutassuk egy napunkat, azt, hogy miről is szól a munkánk. Járt a töltősoron, a főzőházban, illetve nálam, együtt mentünk terepre. Aznap egy picit könnyebb napom volt, bemutattam neki azt, amit ennyi idő alatt be lehet mutatni, azaz, hogy miről szól a söreladás, hogyan viszonyulunk a partnerekhez, megmutattam, hogy történik a számlázás, mit teszünk, amikor van például plusz sörünk, azaz éppen marad sörünk, mert valaki nem veszi át” – elevenítette fel a kalandos napot Zoltán.

Kétmillió forint értékű anyagi támogatást kapott háza befejezésére Fotó: Veres Nándor

Az, hogy ki is a „pályaváltó”, az számára utólag derült ki. Az együtt töltött nap után a fiatalembert a főnök hívatta. „A gyárban van egy látogatóközpont, melynek része a Skybar, ami töltősor fölött található, ott vártak a kamerák és Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra alapító-tulajdonosa, valamint Jakab Ingrid, a Csíki Sör Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Kérdezték, hogy megismerem-e Ingridet, és hogy mikor találkoztam vele utoljára? Hát hogyne ismertem volna meg, az év elején volt az utolsó csapatépítőnk, és ott találkoztam vele. Az viszont meglepett, amikor elmondták, hogy ő volt az a személy, aki pályaváltónak álcázva magát korábban végigkísérte a napomat. De az igazi meglepetés csak ezután következett. András megköszönte a munkámat, a partnerekhez való hozzáállásomat, elmondta, hogy értékeli azt, amit teszek. Ez nekem rengeteget jelentett és jelent. Ingrid is elmondta, hogy jól telt a napja, tetszett, ahogy a munkámat végzem. És jött a meglepetés: kétmillió forint értékű anyagi támogatást kaptam a házam befejezésére. Kicsit belefáradtam a házépítésbe, már azon gondolkodtam, hogy leállok, nem csinálom tovább. Andráshoz eljutott ennek híre.

Kemény pillanatok voltak, szinte felfoghatatlan. Sírtam, mint egy gyermek. A feleségemet felhívtam, de a sírástól nem is tudtam beszélni.

A kalákáért, csapatmunkáért, amivel a kollégák hozzájárulnak a ház befejezéséhez, illetve az eladási osztály hatékony munkavégzését értékelve az értékesítési csapat kapott még pluszba egy millió forintot. Ezt a segítséget mindenki megérdemli” – mesélte még az emlékek hatása alatt a Ligetnek a csíkszeredai fiatalember. Török Zoltán ezzel a segítséggel már biztosan be tudja fejezni a házát, és a legszebb reményei szerint novemberi születésnapját már ott ünneplik.

Megpróbáltatásokkal teli életút

A harmincegy éves Török Zoltánra ráfér a szerencse. Tizenhét évesen hererákkal diagnosztizálták, Csíkszeredában műtötték, Budapesten kezelték. Tizenegy éve tünetmentes. „Megdagadt a herém, és fájt. De hát tizenhét évesen szégyelltem mondani bárkinek is. Most már teljesen másként látom, ha időben szólok, lehet, kevesebbel megúszom. Észrevettem valamikor tavasszal, és ősszel kezdtem beszélni róla, akkor gyulladásra gyanakodtak, azzal kezdetek kezelni. Aztán kiderült, hogy hererák áttéttel, megtámadta a tüdőt, szívet, a gyomrot.

Csíkszeredában azt mondták, hogy két hetem, maximum két hónapom van, persze ekkor én még ezt nem tudtam.

Csíkszeredában megműtöttek, kivették az egyik herémet. Én akkor döbbentem meg, amikor Budapesten az országos onkológiai központba vittek, nem értettem, mit keresek ott, hiszen nem vagyok beteg. A szüleim azt mondták, kivizsgálásokra visznek. Aztán ott szembesültem a betegséggel, és következett hét hónap kemény kezeléssel, kemoterápiával. Nagyon igénybe vett, nehéz volt, de hála Istennek túl vagyok rajta. Vigyáznom kell magamra. Tíz év után már nem szükséges évente szűrésekre járni, de megyek” – vallotta Török Zoltán. Tudja és hiszi, bármit meg lehet oldani, mert „ha leragadunk egy problémánál, az elvisz”.

A műsorról
Az RTL Klub csatorna Főnök inkognitóban című műsora nem hétköznapi módon kalauzolja a munka világába a dokurealityk szerelmeseit. A cégvezetők, tulajdonosok merőben új kihívás elé néznek, álcázva magukat, új dolgozóként munkába állva figyelik meg, hogy mi minden történik a cégük egyes területein, bizonyos munkafolyamatoknál akkor, amikor a dolgozók úgy gondolják, hogy a főnök távol van. Az Undercover Boss magyarországi adaptációjában a nézők az álcázott vezetők és az ott dolgozók szemszögéből pillanthatnak be például a vendéglátás vagy az élelmiszeripar egyes munkafolyamataiba. (RTL Klub)