Ilyen se volt még a Nyárádmentén (x)

2019. július 29., 12:07

Ígéretes programsorozaton vehetnek részt azok, akik augusztus elseje és negyedike között ellátogatnak a Nyárádmenti Fesztiválra. Zene, sport, hagyományőrzés – közel félszáz programból válogathatnak az érdeklődők, így minden adott a kikapcsolódáshoz Nyárádszeredában és környékén.

Fotó: Nyárádmente Fesztivál

Az idén is a Nyárádmente Fesztivál központi helyszíne Nyárádszereda főtere –borudvar, vásár, gyerekprogramok és természetesen koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat.

A szórakozás már augusztus elsején kezdődik, ekkor csendül fel a mára már kultikussá vált Nélküled című sláger az Ismerős Arcok előadásában.

Másnap a Zanzibár csap a húrok közé, de az igazi pörgés szombaton várható, ekkor lép fel a főszínpadon a Tankcsapda. Jótékonykodás és adománygyűjtés céljából a Tankcsapda koncertre a szervezők egy jelképes belépőt kérnek, amellyel a Nyárádszeredában közösségi feladatokat ellátó szervezetek és egyesületek támogatását tűzték ki.

Vasárnap is tartogat meglepetést az érdeklődőknek, hiszen a fesztivál utolsó napján a Kowalsky meg a Vega lép fel. A szórakozás azonban a koncertek lejártával nem ér véget, a Nyárádszeredában kialakított Ifjúsági udvarban reggelig tartó bulikra hívják a szórakozni vágyókat.

Fotó: Nyárádmente Fesztivál

De nemcsak az éjszakák, a nappalok is élményekben gazdagok lesznek a Nyárádmenti Fesztivál négy napja alatt. A vásárok és a gyerekprogramok mellett nagy szerepet kap idén is a hagyományápolás.

Pénteken negyedik alkalommal szervezik meg a Táncol a Nyárádmente című néptánctalálkozót, amit a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Bekecs Néptáncszínház közös előadása követ.

A fesztivál kiemelt eseményének számít a nyárádmenti tehetségek díjazása, vasárnap a vidék büszkeségeit szólítják színpadra és ismertetik meg a közönséggel.

Fotó: Nyárádmente Fesztivál

Különös hangsúlyt fektettek a szervezők a sportrendezvényekre is – és itt nemcsak fociról lesz szó. Lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek arra, hogy kevésbé ismert sportokkal is megismerkedhessenek,

lesz birkózóbajnokság és baranta bemutató, de az offroad versenyek is izgalmas pillanatokat tartogatnak, nézőknek és versenyzőknek egyaránt.

Persze lesz tömegsport is, a hagyományos focibajnokság mellett ezúttal a kézilabda csapatoknak is lehet majd szurkolni.

(X)