Bohém bulizókat vár a butikfesztivál. Nyerj jegyet a kastélykerti Awake Fesztiválra!

Szász Cs. Emese 2019. augusztus 12., 16:31

Az Awake Fesztivál nem az a hely, ahol a legnépszerűbb zenei fellépőkkel és éjt nappallá tévő bulikkal csábítanak, ez egy országos szinten is egyedi butikfesztivál, amely a szervezők szerint élményt, kikapcsolódást és tartalmas programokat ígér egy egyedi helyszínen, a gernyeszegi Teleki-kastély kertjében. Idén egészen pontosan a bohém &am

Az Awake a maga nemében egyedi fesztivál az országban Fotó: Facebook/Awake

Augusztus 15. és 18. között zajlik idén az Awake Fesztivál, ami azt jelenti, hogy a gernyeszegi Teleki-kastély kertjében már napok óta nagy az élet: építik a színpadokat, a bazársort, de azt a különleges helyszínt is, ami egyedivé teszi a fesztivál helyszínét.

 Országos szinten is abban egyedi az Awake, hogy egy butikfesztivál – mondja kérdésünkre Mandel Szabolcs, a fesztivál sajtóreferense, miközben segít meghatározni is, hogy mit jelent ez.

„A butikfesztivál egy kisebb, hangulatosabb, családiasabb fesztivál, ami nem feltétlenül a zenei palettára összpontosít, hanem az élményekre, arra, hogy hozzáadjon valami plusz értéket a mindennapokhoz, ettől különleges.

Ugyanakkor van egy témája, ami idén a bohém életérzés, vannak nappali programjai, de attól is különleges, hogy vasárnap délután négy órakor ér véget, ami nem jellemző egy átlag fesztiválra. Nem feltétlenül az a célunk, hogy hajnalig tartó bulikat, csetepatékat csapjunk, hanem hogy egy élményt, egy hangulatot adjunk át a fesztiválozóknak. Ehhez nagyon sokat segít a helyszín, de így állítottuk össze a nappali programokat és úgy hívtuk el a fellépőket is, hogy mindezt megerősítse” – magyarázza Mandel Szabolcs.

Már zajlik a készülődás Fotó: Facebook/Awake

A gyakorlott fesztiválozó tudja, hogy nem jellemző a hazai rendezvényekre, hogy évente egy adott tematikára építik, az Awake azonban ebben is különleges. Idén például a #NewBohemians a téma, vagyis a Teleki-birtok kapui kinyílnak a kreatív, szabad gondolkodású emberek előtt, akik egy kicsit vagy nem is annyira kicsit bohémnak tartják magukat. „Nagyon tág fogalom, sok mindent jelenthet, mindenkinek másként értelmezi, eredetileg azokra a vándornépekre értették, akik utaznak, nomádok, nem kötődnek semmihez, folyamatosan járkálnak körbe, s mivel azt hitték, hogy ezek Csehországból érkeznek, Csehország latin neve pedig Bohemian volt, ezért nevezték őket bohémeknek, ami elterjedt egész Európában” – fejti ki Mandel Szabolcs, aki azt reméli, a résztvevőkön, öltözékükön is látszik majd, hogy ez a fesztivál témája, de megjelenik a tematika ez előadásokon is, de még a színpadok fellépői közül is van, aki ezt a bohém életérzést közvetíti majd.

Játssz fesztiválbelépőért!

Amint már megszokhattátok, a Ligeten nem csak azért írunk a nyár erdélyi fesztiváljairól, hogy tájékoztassuk róluk olvasóinkat, hanem azért is, hogy lehetőséget nyújtsunk egy nyereményjátékra. Ezúttal sincs ez másképp, az Awake Fesztivál szervezői egy darab kétszemélyes fesztiválbérletet kínálnak fel a Liget olvasóinak. Aki meg szeretné nyerni ezt, annak nem kell egyebet tenni, mint a jelen cikket népszerűsítő Facebook-posztunkat lájkolni, majd hozzászólásban elmagyarázni, hogy a játékos számára mit jelent a bohém életérzés. A legtöbb reakciót kiváltó komment írója lesz a kétszemélyes Awake-belépő büszke tulajdonosa. A hozzászólásokat augusztus 14-én, szerdán 13 óráig várjuk, eredményt aznap hirdetünk.

A mesebeli hármas szám határozza meg a Teleki-birtok három napját, ugyanis három különböző stílusú színpad, három élményekkel teli nap jellemzi a harmadik Awake Fesztivált, amin egységbe szerveződik a zene, a művészet és mesevilág.

A Teleki-birtok kastélykertje ad otthont a fesztiválnak Fotó: Facebook/Awake

A The Cube-on, a főszínpadon többek közt a Netsky, a Pussy Riot, a Blahalouisiana lép fel, de ott lesz JoyCut is. A River Stage és a Castle Lounge színpadok tovább színesítik a fesztivál zenei palettáját olyan fellépőkkel mint: DJ Sauce, DJ Ethylen, Ada Kaleh, Ali Nasser vagy Andrey Pushkarev. Mandel Szabolcs szerint a Castel Lounge csak félig nevezhető színpadnak, inkább egy zenei helyszín, amely inkább egy babzsákos, pihenős hely alapzenével, és nem feltétlenül a buli helyszíne.

A zenei programok mellett a Teleki-birtok évszázados fái között helyet kap még a Forest Library (szabadtéri könyvtár) és a Serenity Meadow (nyugalom völgye), ahol bárki kipihenheti a bohém életérzés fáradalmait. A Feed Your Mind platform előadásai megtornásztatják a leggyakorlottabb elméket.

Buli a Telekiek udvarán Fotó: Facebook/Awake

A 2019-es Awake Fesztivál augusztus 15. és 18. között lesz a gernyeszegi Teleki-birtokon. Jegyeket, bérleteket a tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro és eventim.ro oldalakon lehet vásárolni 209 lejért vagy 239 lejért táborhellyel.