Érzelmeink a digitális korban. Tari Annamária neves magyarországi pszichológus erdélyi körúton

Liget 2019. október 03., 16:20

Sokan a televízióból ismerhetjük, most azonban élőben is találkozhatunk Dr. Tari Annamária neves magyarországi pszichológussal, aki a Piros. Produkció meghívására érkezik erdélyi körútra. Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában először ad elő, Sepsiszentgyörgyre pedig ezúton is szívesen tér vissza.

Választottad már a chat lehetőségét egy kellemes teázó helyszíne helyett egy megbeszéléshez? Láttál már vendéglőben, evés közben telefonról mesét néző kisgyereket? Vagy kamasz társaságot, ahogy együtt, és mégis külön a telefonjaikat bújják? Rendeltél már online bármit, ahelyett, hogy az üzletben megnézted, felpróbáltad volna? Posztoltad már, hogy neked épp milyen jó? Aztán vártad a lájkok százait?

Ha bármelyik kérdésre a válaszod „igen”, azt jelenti, hogy 21. század világában, vagyis

a digitális korban vagy, amelynek jelenléte nagymértékben befolyásolja, esetleg károsíthatja is személyiségünk fejlődését, megváltoztathatja érzelmeink átélésének intenzitását, „online boldogságparádét” eredményezhet.

Dr. Tari Annamária pszichológus több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. Véleménye szerint nagyon nehéz megtartani a határt az „online” és „offline” világ között. De hogy pontosan milyen módon befolyásolja mindez (pár)kapcsolatainkat? Milyen tanácsokat érdemes megfogadnunk ahhoz, hogy a valóságban tudjunk maradni? A neves magyarországi pszichológus, pszichoanalitikus előadásából megtudhatod, Tari Annamária előadásának címe ugyanis: Érzelmeink a digitális korban – Párkapcsolattól a gyereknevelésig, amelyben többek közt szó lesz a különböző generációk viselkedési szokásairól is az információs korban.

Több tízéves praxisának tanulságai mellett számtalan friss kutatási eredményt is bemutat, és különböző szakértők gondolatait idézi, tippeket ad a szülőknek az „egészséges”, gyermekükre még nem káros internethasználat megtalálásához is.

A négy székelyföldi előadásra a jegyek egységesen 30 lejbe kerülnek.

Az előadások:
október 14., 18.00 – Marosvásárhely, Maros Művészegyüttes terme.
október 15, 18.00 – Székelyudvarhely, Székelyudvarhelyi Mozi
október 16., 18.00 – Csíkszereda, Csíki Mozi
október 17, 18.00 – Sepsiszentgyörgy, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség