Szülinapi hétvége a Halott Pénzzel

Péter Beáta 2019. október 03., 16:47

Kemény tizenöt év van mögöttük, sok mélyponttal, de rengeteg jó emlékkel is, főleg az utóbbi hat-hét évből – nyilatkozta Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere a Ligetnek. A születésnap alkalmából ezúttal Csíkszeredában ünnepelnek egy hétvégén keresztül – a közönséggel közösen.

Mélypontok és sikerek: 15 éves a Halott Pénz Fotó: Forrás: Halott Pénz

Erdélyben is megünnepli tizenötéves fennállását a népszerű magyarországi formáció, október 4. és 6. között. Az Ólommadár kocsmával közös szervezésben október 4-én a Szakszervezetek Művelődési Házában adnak nagykoncertet, majd 5-én az Ólommadárban tartanak after party-t. A zenekar mindig szívesen lép fel Erdélyben, Csíkszereda különösen a szívükhöz nőtt az évek alatt – mutatott rá a frontember. „Sok barátunk lett arrafelé és mindig emlékezetes sztorikkal térünk haza.”

A héttagú Halott Pénz eddig négy nagylemezzel jelentkezett, több alkalommal az év zenekarának választották, és többször is Fonogram-díjjal ismerték el a tevékenységük, az utóbbi években a dalaik folyamatosan a toplisták élén állnak. Elég ha csak a Valami van a levegőben slágerükre gondolunk.

„Sokáig szólóprojekt volt a Halott Pénz, eredetileg ez az én művésznevem. Próbáltam folyamatosan fejleszteni az évek során az élő műsort, így csatlakoztak sorban az emberek, ahogy tudott előre lépkedni a produkció. 2013-ban váltunk hivatalosan is zenekaros formációvá. Sok szuper zenekart és előadót ismerhettem meg az utóbbi években. Rengeteg a tehetséges ember, viszont a piac kicsi, ezért nagy a verseny. Azt gondolom, hogy minden a dalokon múlik, ha az emberek szeretik a dalokat, gurul egy produkció” – véli Marsalkó Dávid.

A zenekar dalainak szövege és koncepciója tőle jön, majd az bontakozik ki és fejlődik tovább egy csapatmunka eredményeként nála a stúdióban. A zenekar mindennapjairól elmondta, szezonális az életük.

Fotó: Forrás: Halott Pénz

„Van amikor állandóan csak úton vagyunk és koncertezünk, van amikor felkészülési, stúdiózási, próbatermes időszakunk van, van amikor sok megbeszélésünk van, interjúk, ez általában az őszi és téli időszakot jellemzi. Emellett próbál mindenki a családjával is minőségi időt tölteni, plusz edzeni, utazni, kinek mire van igénye ahhoz, hogy néha kikapcsoljon.”

S hogy készülnek-e új lemezzel? Ez még a jövő zenéje – válaszolta. „De szeretnénk mindenképp új lemezt, csak az időzítés a kérdés.”

A zenekar tagjai
Marsalkó Dávid – zene, szöveg
Járai Márk – vokál
Boros „Venom” Gábor – DJ
Prifer Barnabás – gitár, vokál
Papp Samu – billentyű
Mihalovics Dávid – basszusgitár
Varga Mátyás – dob