Székelyföldi Legendárium: díjazták a Varázspatkót

Liget 2019. október 08., 14:30

A Varázspatkó szerencsét hozott a Székelyföldi Legendárium csapatának, ugyanis több kategóriában is díjazták a rajzfilmet Los Angelesben.

Fotó: Legendárium/Facebook

Négy díjat is elhozott a Székelyföldi Legendárium Varázspatkó című rajzfilmje a Global Film fesztivál áprilisi fordulóján: a Legjobb Animációs Rövidfilm (Barabás Árpád és Fazakas Szabolcs), Legeredetibb Zeneszerzés (Orbán Ferenc – Klacsán Gábor), Legjobb Vágó (Kiss Hunor), Legjobb Sound Designer (Sinka Szilárd). A Varázspatkót Los Angelesben 2019. november 7–14. között mutatják be a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon az NMHH és a Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság (Hungarian American Film-Theater Society) szervezésében.

„Számunkra az a fontos, hogy nem csak a Kárpát-medencei magyaroknak készítjük a Legendárium rajzfilmsorozatot, hanem ezeket a székely sztorikat ki akarjuk vinni a nagyvilágba.

És ezek azok a lépcsőfokok, ahol hallanak rólunk, megismernek minket, a Los Angeles-i fesztivál is egy jó lehetőség erre. Ezek a fórumok azért jók, mert fiatal filmes csapatokat, kezdő projekteket kiemelnek, és ha tovább megyünk, jövő év januárjában lesz még egy ilyen nagyobb találkozó, és akkor már összekapcsolnak a tévékkel, szélesebb körben ismerni fogják a székely rajzfilmeket. Tehát kapcsolatépítésre nagyon jók ezek a fórumok. Kaptunk díjat, örülünk neki, de nem áll itt meg a folyamat, lesz folytatás és ez a lényeg” – nyilatkozta Fazakas Szabolcs, a Legendárium ötletgazdája, projektvezetője a Ligetnek.