Keserédes, gyönyörű dal a Magashegyi Undergroundtól

Péter Beáta 2019. október 16., 18:12

„Nagyon sokaknak betalált pont arra a helyre, ami fontos, ami katartikus” – véli Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője. A zenekar új dallal és klippel rukkolt elő szeptember elején A legszebb tévedésünk címmel, amelyet ezidáig több mint százezren tekintettek meg.

Tusványoson is fellépett a nyáron a Magashegyi Underground Fotó: Beliczay László

A zenekar Facebook-oldalán osztották meg az örömhírt, miszerint „százezer megtekintés felett A legszebb tévedésünk! Öröm és hála!”. A klip születéséről a székelyföldi születésű Bocskor Bíborka a Ligetnek elmondta, kora ősszel forgattak a Tisza-tónál.

Videó: Magashegyi Underground

„Nagyon sokaknak betalált pont arra a helyre, ami fontos, ami katartkitkus. A dal arról szól, hogy vannak az életben olyan pillanatok, amikor jobb fejest ugrani, és nem gondolkodni előre a lehetséges következményeken, ami általában a szerelemre igaz. A klip ennél is tovább megy, kitágítja a dal horizontját, az élet egésze irányába: arról a derűről szól, amit a szabadság jelent, akkor is, ha nem ismerhetjük előre sem a váratlan örömöket, sem a bánatot, amit magával hoz majd. Először fordult elő velünk az, hogy egyszerre jött ki klip és dal, és ez egy egészen más dolog, mintha csak a dal jelenne meg.”

A dalszöveget Hujber Szabolcs írta, vele már korábban is dolgozott a zenekar – az Árnyékok daluk egyik szövegírójaként – a zenét Toldi Miklós szerezte, a hangulatklipet pedig Galler András „Indián” csapatával forgatták.

„Ez egy keserédes dal, ami arról szól, hogy el kell engedni a görcsös akarást, hagyni kell, hogy történjenek a dolgok”

– mutat rá Bíborka.

Mint kiderült, a Magashegyi Underground életében az ősz egy kicsit lazább, noha jelenleg az A38 hajóra tematikus dupla koncerttel készülnek. „A nyáron szétszedtük magunkat – a legjobb értelemben – nagyon sokfelé voltunk, Erdélyben többször is felléptünk, Ukrajnában, Budapesten, vidéki városokban, fesztiválokon, sokfelé koncerteztünk. Most két kiemeltebb koncertünk is lesz, november elsején és másodikán. Az első egy irodalmi, elmélyülősebb koncert, vendégünk a csodálatos, nagy kedvenc költőnőnk, Tóth Krisztina lesz, a második egy eksztatikusabb, pörgősebb koncert. Az elsőt a tér szempontjából úgy rendeztük be, hogy az A38 hajó közepén lesz a színpad körülállhatóan, és le lesz engedve majdnem a közönséggel egy szintbe, egymáshoz nagyon közel leszünk, befogadók és előadók, úgyhogy nagyon izgalmas lesz. Fölöttünk pedig egy fejjel lefelé állított liliommező” – árulta el a részleteket az énekesnő.