Sarah Brightman lemezbemutató koncertje Kolozsváron. Nyerj rá jegyet te is!

Szász Cs. Emese 2019. október 17., 15:57

Világkörüli turnéján Bukarest után Kolozsváron is fellép a világhírű angol énekesnő, Sarah Brightman. A Himnusz című albumbemutató koncertjét október 22-én tartja a kolozsvári BT Arenaban, erre pedig most a Liget olvasóinak is lehetőségük lesz jegyet nyerni.

Sarah Brigthman Argentínában. A világhírű szoprán öt kontinensen 125 koncertet ad, többek közt Bukarestben és Kolozsváron is Fotó: Sarahbrightman.com

Sarah Brightman olyan kortalan díva, akit a világ minden táján ismernek és szeretnek – nemcsak olimpiai nyitódala kapcsán. Világkörüli turnéja során

öt kontinensen mintegy 125 koncertet ad, mindegyik igazi shownak ígérkezik,

amelyen nem csak a zene, de a látvány, többek közt a Swarowski-kristályokba öltözött énekesnő is csillogó látványelem lesz.

A világkörüli lemezbemutató turné apropóját az énekesnő Hymn, vagyis Himnusz című új albuma adja, amely múlt év novemberében látott napvilágot. A Hymn a művésznő tizenötödik albuma, és az első stúdiófelvétele a Dreamchaser 2013-as megjelenése óta, amely sokáig uralta a nemzetközi toplistákat, és amely miatt Grammy-díjra is jelölték az énekesnőt.

„A Hymn azért izgalmas, mert eklektikus, különféle zenei stílusokat tartalmaz. Nagyon várom, hogy az új dalokat a világ turné alkalmával játsszam. Minden zenei projektem a szívemből jön, olyan érzelmekből merítkezem, amelyek mindenhol elkísérnek, ezeknek pedig nagyon szép és felemelő hangzást akartam adni”

– mondta a lemezről és annak bemutató turnéjáról az énekesnő. A spirituális témájú Hymn egy hangszerelt dalok ihlette gyűjtemény kóruskísérettel, amely Brightman szerint élete egyik legnyugodtabb időszakában született.

Az énekesnő gyerekkorától kezdve készült a show világába Fotó: Sarahbrightman.com

Az énekesnő gyerekkorától kezdve készült a show világába. Háromévesen tánc- és balettórákra járt, a klasszikus énekléssel kilencéves korában kezdett ismerkedni. A ’70-es években érezte meg a siker ízét: 1973-ban lépett először nagyszabású darabban színpadra: Viktória királynő egyik lányát, Vickit játszotta Londonban. A ’70-es évek végén diszkólemezeivel vált népszerűvé a műfaj kedvelői körében. A ’80-as években musicalekben lépett fel nagy sikerrel. A ’90-es évektől szólistaként dolgozik, s változatlanul a világ egyik legkedveltebb előadóművészének számít.

A világot jelentő deszkák mellett óriási megtiszteltetés érte az énekesnőt:

2008-ban őt kérték fel a pekingi olimpiai játékok hivatalos dalának eléneklésére.

A You and Me-t Liu Huannal duettben adták elő a nyitóünnepségen, a produkció közvetítését több mint 4 milliárd ember követte figyelemmel. A szoprán az egyetlen olyan művész a földön, akit két olimpia alkalmával is felkértek hivatalos himnusz eléneklésére.

Játék a jegyekért!

Sarah Brigthman kolozsvári koncertjére 145 és 425 lej közötti áron lehet jegyet kapni, így a rajongók számára biztosan jó hír, hogy most a Liget játékosai közül egyvalaki kétszemélyes belépőt nyerhet a koncertre. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Liget Facebook-oldalán a jelen cikket népszerűsítő bejegyzést lájkolni, és hozzászólásban beírni/bejelölni, hogy kivel mennénk el az október 22-ei koncertre. A játékban való részvétel határideje október 20., vasárnap 13 óra, a nyertesek kilétéről még aznap sorsolással döntünk.