Séfkabátot kapott a marosvásárhelyi lány. A Séfek séfe legjobbjai között László Andrea

Szász Cs. Emese 2019. október 17., 16:10

A Séfek Séfe konyhájában lejárt a három napos kőkemény tréning, amely során kiderült, ki az a 18 versenyző, aki tovább főz a TV2 népszerű gasztro-tehetségkutatójában. A marosvásárhelyi László Andrea Beáta „megfőzte a zsűrit” és immáron a kék csapatban versenyez, amelynek tagjait Wolf András viszi harcba.

Andrea az áhított séfkabátban Fotó: Forrás: TV2

Második hete megy a magyarországi TV2 gasztro-tehetségkutatójának új évada, a Séfek séfe Liptai Claudia műsorvezetésével. A műsorban amatőr és profi szakácsok egyaránt lehetőséget kapnak arra, hogy megmérettessék magukat a konyhában. Míg első héten az előválogatók zajlottak, az elmúlt három napban kőkemény tréningen bizonyított a 31 versenyző, amelyből

csupán 18 kaphatott séfkabátot, ami azt jelenti, hogy bekerült a következő fordulóba,

amelyen már Wolf András, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor sztárséfek csapatokba rendeződve mentorálják újdonsült tanítványaikat. Amellett pedig, hogy a konyhaművészet minden fortélyát igyekeznek megtanítani mentoráltjaiknak, azért is küzdenek, hogy az ő csapatukból kerüljön ki a győztes, a Séfek Séfe.

A séfkabátokért meg kellett szenvedni, az elmúlt három nap ezt bizonyította, amikor a versenyzők kaptak hideget-meleget, és sok-sok meglepő, embert próbáló feladatot. A marosvásárhelyi László Andrea a szerda esti műsorban jutott tovább, amikor az volt a feladat, hogy öt csirkét úgy készítsenek elő töltött csirkének, hogy ne legyen benne csont. Minderre negyven percük volt a versenyzőknek. „Sosem bontottam így még csirkét” – hangzott el a legtöbb versenyző szájából. Andreán azonban nem fogott ki a feladat, elmondása szerint azért, mert a nap séfjének, Vomberg Frigyesnek minden egyes mozdulatát úgy nézte, mintha az élete függött volna tőle, amikor bemutatta, hogyan is kell az egész csirkét kicsontozni.

„Úgy érzem, elég jól teljesítettem, küzdő harcos vagyok, mindig szeretek a kezemből precíz munkát kiadni”

– mondta a feladat végén a Londonban élő lány, aki bár sosem tanulta a mesterséget, szakácsként dolgozik a brit fővárosban.

A kék csapatban követhetjük tovább a vásárhelyi lány munkáját Fotó: Forrás: TV2

Végül Andreát Wolf András sztárséf választotta a kék csapat tagjává, a továbbiakban az ő keze alatt versenyez a 26 éves marosvásárhelyi lány. „Úgy láttam a munkáján, hogy van benne esély, hogy jó csapattag legyen, és arra is, hogy esetleg megnyerje a versenyt” – mondta Andreáról a neves séf.