Mi állhat a viselkedéses problémák hátterében?

Liget 2019. október 24., 14:16

Milyen jelekből veheti észre a szülő, hogy baj van, milyen eszközökkel segítheti gyermekét a probléma megoldásában, feldolgozásában? Először látogat Erdélybe a Piros. Produkció meghívására Deliága Éva, a Nyitott Akadémia gyermekpszichológusa, aki négy városban tart előadást Miért viselkedik így a gyerekem? címmel.

Miért viselkedik így a gyerekem? Fotó: Pixabay

Szorongások, irigység, verekedés, akaratosság, köröm rágás, tikkelés, félelmek, agresszió, ágybavizelés, beilleszkedési nehézségek, magatartási zavarok, rémálmok, szeparációs szorongás, az új dolgok elfogadása, rivalizálás, kudarctűrés... Mindez csak elenyésző fajtája a viselkedéses problémáknak, melyek akár a családi kapcsolatokban, akár a közösségekben gondot jelenthetnek. Milyen jelekből veheti észre a szülő, hogy baj van, illetve milyen eszközökkel segítheti gyermekét a probléma megoldásában, feldolgozásában?

A választ Deliága Éva okleveles gyermekpszichológus, integratív gyermekterapeuta előadásából tudhatják meg az érdeklődők. Az előadó több mint tizenöt éve foglalkozik azzal, hogy mi állhat ezeknek a viselkedéses problémáknak a hátterében, mi okozhatja a tüneteket. Miért viselkedik így a gyerekem? című előadásában szakzsargon mentesen, kristálytiszta, érthető módon fogalmazza meg szakszerű, tudományosan is alátámasztott pszichológiai tapasztalatait, hogy azok a gyakorlatba ültetve megkönnyítsék a szülők gyermekkel való foglalkozását.

Deliága Éva okleveles gyermekpszichológus Fotó: Forrás: Deliága Éva Facebook-oldala

Deliága Éva a Nyitott Akadémia pszichológusaként számtalan városban tart előadást, írásai több lapban és portálon is olvashatók. Eddig megjelent könyvei, a Mit kezdjünk az akaratossággal?, Mit kezdjünk a szorongással?, a Ketten háromfelé, több mint 10 ezer eladott példányon vannak túl.

A Piros. Produkció meghívására először látogat Erdélybe, ahol a következő helyszíneken tart előadásokat:

2019. október 28., 18:00 – Marosvásárhely, Bolyai Farkas Gimnázium díszterme, Jegyek kaphatók a Kultúrpalota jegypénztárában.
2019. október 29., 18:00 – Székelyudvarhely, Székelyudvarhelyi Studió Mozi. Jegyek kaphatók a Bagolyvár könyvesboltban.
2019. október 30., 18:00 – Sepsiszentgyörgy, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség. Jegyek kaphatók a Városi Kulturális Szervezőirodában.
2019. október 31., 18:00 – Gyergyószentmiklós, Salamon Ernő Gimnázium díszterme. Jegyek kaphatók a Lucky Szépségszalonban, illetve a Yazmin Egészségházban.

A jegyek ára egységesen 30 lej.