Premier: film a ritmus fesztiváljáról

Liget 2019. október 25., 15:09

Ugye emlékeznek? Idén is volt Dob-Ban Ritmusfesztivál Csíkszeredában jófajta zenével, jó kis közönséggel. Elkészült az eseményt felidéző kisfilm, melyet először nálunk láthatnak.

Jimmy Keegan Fotó: Forrás: Agora Alapítvány

Helyi tehetségeket és a zenei élet nemzetközi élvonalába tartozó produkciókat is meghallgathattunk a 2019-es Dob-Ban Ritmusfesztiválon. A Csíkszeredai Városnapok keretében 13. alkalommal megszervezett fesztiválon láthattuk ugye Jimmy Keegant, akit a legenergikusabb, legtechnikásabb, leginkább letisztult dobosok közt tartanak számon a profi zenei berkekben. Ő már visszatérő vendége volt Csíkszeredának, hiszen második alkalommal lépett itt fel.

Videó: Agora Foundation

Emlékeznek Mehdi Aminianra és Nadishanara? Az iráni és a szibériai származású zenész első ízben a Dob-Ban színpadán lépett fel közös produkcióval. De hallhattuk a 27 éves norvég dobos fenomént, Baard Kolstadot, a Temesvárról érkezett JazzyBIT triót , a SzX2 duót, Cserey Csabát, aki egy gitáros-énekest hozott magával Vékony Joe József személyében, és a csíkszeredai fiatalokból 2017-ben verbuválódott The Morning After együttest. Egy kis visszapillantás a ritmussal fűszerezett augusztusi fesztiválra.