Elkaszáltak egy Trónok harca előzménysorozatot, berendeltek egy másikat

Liget 2019. október 30., 14:52

Egy Trónok harca projektet elkaszált, egy másikat pedig berendelt az HBO csatorna. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a berendelt előzménysorozat mikor jelenik meg – írta meg többek között az Entertaintment Weekly szórakoztatóipari szakportál. A Trónok harca alkotói közben bejelentették, hogy nem készítenek Star Wars filmeket.

Fotó: HBO

Nem rendelték be sorozatnak az HBO égisze alatt, Naomi Watts főszereplésével készült Trónok harca előzménytörténetet, amely az eredeti sorozat cselekménye előtt ezer évvel játszódott volna és nem hivatalosan The Long Night munkacímen futott. Bár a pilotot (nulladik részt) leforgatták, a csatorna mégsem adott zöld utat a projektnek, így már nem készül el a sorozat.

Helyette azonban berendeltek egy tíz részes első évadot, amely a House of the Dragon címet kapta.

{K1}

A spinoff-sorozat a Targaryen-család történetéről fog szólni, és az eredeti széria előtt háromszáz évvel játszódik. A sorozat a tervek szerint George R. R. Martin: Tűz és vér című regényét dolgozza majd fel.

Bár sorozatként lezárult a Trónok harca, az alapjául szolgáló könyvfolyam még mindig hiányos, hiszen az író évek óta dolgozik a hétkötetesre tervezett sorozat hatodik regényén.

{A}

A Trónok harca-duó kiugrott a Star Wars-trilógia folytatásából

A Trónok harcát jegyző David Benioff és D. B. Weiss váratlanul bejelentette, hogy kiszáll az új Star Wars-trilógia alkotói csapatából – számolt be róla a The Hollywood Reporter alapján az MTI.

„Szeretjük a Star Warst. Amikor George Lucas felépítette, minket is felépített. Életre szóló élmény volt, hogy beszélgethettünk vele és a jelenlegi Star Wars-csapattal a Star Warsról, és örökre adósai leszünk ennek a sagának, amely mindent megváltoztatott. De egy napnak csak 24 órája van, és mi nem tudjuk összeegyeztetni a Star Warst és a Netflix-projekteket. Így sajnáljuk, de visszalépünk” – fogalmazott a páros közleményében.

Benioff és Weiss 18 hónappal az után sokkolta a rajongókat a távozásával, hogy a Disney és a Lucasfilm bejelentette, rájuk bízza a tervezett új Star Wars-trilógiát.

A páros lett volna a forgatókönyvírója és a producere a 2022 decemberében debütáló Star Wars-filmnek, az elsőnek a most záruló Star Wars-trilógia után.

Egy különálló sorozatban gondolkodtak, tőlük függetlenül kezdett fejleszteni egy új sorozatot Az utolsó jedik rendezője, Rian Johnson.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke közleményben reagált a duó távozására: mint írta, remélik, hogy az alkotópáros később, ha kissé felszabadul a kötelezettségei alól, ismét visszatér a Star Warshoz. Kennedy áprilisban még arról beszélt, hogy az alkotópárossal tervezi a következő Star Wars-sagát. „Nemcsak egy újabb trilógia lehetőségével foglalkozunk, hanem a következő tíz évre vagy tovább akarunk előre tekinteni” – mondta.

Benioff és Weiss öt évre szóló, 250 millió dolláros szerződést kötött a Netflixszel augusztusban, így nekik készítenek exkluzív tartalmat, aminek a címét és szinopszisát egyelőre nem lehet tudni.