Kézilabda-reménységek Udvarhelyről

Liget 2019. november 05., 10:58

Két fiatal kézilabda-reménységről olvashatnak a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletében: Szász Elődről és Katona Tamásról.

Szász Előd és Katona Tamás Fotó: Liget-montázs (Forrás: Székelyföldi Kézilabda Akadémia)

A román nagyifjúsági (U21) és junior (U19) válogatott vezetősége jelenleg két Székelyudvarhelyen edző és játszó sportolót hív be rendszeresen keretébe: a múlt héten 19. évét betöltő Szász Elődöt és a 17 éves Katona Tamást. Előbbi a francia válogatott ellen lépett pályára Kolozsváron és Tordán, az ifjú beállós mindkét elveszített meccsen egy-egy gólt szerzett. Katona egy bulgáriai tornán, illetve a Segesváron rendezett Kárpátok Kupáján tíz nap alatt nyolc mérkőzésen szerepelt, melyeken összesen 15 gólt dobott.

Mindkét fiatal nap mint nap Székelyudvarhelyen edz, Tamás a Székelyföldi Kézilabda Akadémia nagyifjúsági együttesében, Előd pedig a másodosztályos felnőtt Szejke SK-ban – mindkét csapat edzője Sipos Lóránt, aki tavalyig a román nagyifjúsági válogatott másodedzője is volt. Sipos a rendszeres munka révén mindkét sportolót jól ismeri, szakemberként jó véleménnyel van a két fiatalról.

S hogy milyen pályafutás áll a két fiatal sportoló mögött, és hogy mit gondol róluk az edzőjük, megtudhatják az Erdélyi Sport november 5-ei számából.