Ars Hungarica fesztivál Nagyszebenben

Liget 2019. november 05., 16:22

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg november 9–17. között Nagyszebenben magyar kulturális fesztiválját, az Ars Hungarica-t a Híd Egyesület – Magyar Kulturális Központ.

Táncház a tavalyi fesztiválon a Folker Együttessel Fotó: Forrás: Az Ars Hungarica fesztivál Facebook-oldala

Az Ars Hungarica fesztivál célja, hogy a több évszázados helybéli magyar jelenlétet hangsúlyozza és az eseményekkel hozzájáruljon a magyar közösség érvényesüléséhez a Kárpát-medence határán, mutasson be magyar kulturális gyöngyszemeket és legyen híd a különböző igényeket és anyanyelvet képviselő személyek, nem utolsó sorban intézmények között – írják a szervezők.

A fesztivál a helyi kulturális kínálat egyik fontos rendezvénye, nemzetközileg elismert, közkedvelt és várt esemény a nagyszebeni hivatalos műsorok között. A magyar hagyományt, a kulturális gazdagságot mutatja be a helybélieknek és vendégeinek. Ugyanakkor, a helyi magyar közösség számára kulturális értéket, hovatartozási érzést, kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A fesztiválon fellép Benedekffy Katalin szoprán és Turpinszky Gippert Béla tenor, Meister Éva a Psalmus Hungaricusszal, a sepsiszentgyörgyi Térerő Zenekar, Harcsa Veronika Razvaljajeva Anasztázia hárfaművésszel, a Teddy Queen, a Sicambria Quartet, Szilágysági Citerazenekar, Tóth Viktor jazz szaxofonos és nem utolsó sorban Pély Barna is. A Tanácstoronyban Szentes Zágon tárlatát lehet megcsodálni, bemutatják T. Szabó Csaba történész Erdélyi régészet II. kötetét, a gyerekeket pedig a HalVirág Bábszínház, Póra Zoli és a Stone Hill, Demeter Ferenc mesemondása és Bucz Júlia citerajátéka szórakoztatja. Jelen lesz a Stand up comedy műfaj két ismert előadója, András Előd és György Botond. Érdemes lesz elmenni a szombati bálba is, hiszen a Maros Együttes Zenekara és táncosai szolgáltatják a jókedvhez a talp alá valót A marosmenti fenyves erdők alatt című egész estés műsorukkal.

További részletekért keressék fel a fesztivál honlapját.