Erdélyben turnézik Pélyi Barna

Liget 2019. november 06., 16:26

Erdélyi lemezbemutató turnéjának első állomásán, szerdán este Marosvásárhelyen lép fel Pélyi Barna. Ha lekésték volna a vásárhelyi fellépést, sose búsuljanak, mi megnéztük, hol találkozhatnak még a népszerű magyarországi előadóművésszel.

Pélyi Barna magyarországi körútja egyik állomásán, Miskolcon Fotó: Facebook/Pély Barna

Pély Barna már húsz éve a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. 2019 januárjában jelent meg második nagylemeze Blue Heart címmel, így Barna országos lemezbemutató turnéja egész évben tart. Egy gitár, egy stomp box és egy looper segítségével egyszemélyes zenekarrá válik a színpadon.

„Külföldi és hazai turnéim során nagyon sok élményt szereztem, és ezt az inspirációt használtam fel az íráshoz. Az előző lemezhez képest ezen jóval több a magyar nyelvű szerzemény,

amelyekkel lendületet akarok adni azoknak a hallgatóimnak, akik már nagyon várják tőlem, hogy az anyanyelvünkön szóljak hozzájuk. Emellett viszont belecsempésztem néhány blues-os, soul-os dalt is a lemezanyagba, amelyek viszont angolul az igaziak” – nyilatkozta korábban Pély Barna legfrissebb lemezéről.

Szerdán 20 órától a marosvásárhelyi Jazz&Blues Klubban mutatja be lemezét az énekes, azt követően a turné következő állomásai a következők:

November 8., péntek 20 óra –  Gyergyószentmiklós, Anda Panzió
November 9., szombat 17 óra – Csíkszentsimon, Csíki Sörgyár
November 14., csütörtök 22 óra – Székelyudvarhely, 'Zújgé
November 15., péntek 20 óra – Kézdivásárhely, Cafe Jazz
November 17., vasárnap 19 óra – Nagyszeben, GONG Színház

Pély Barnát énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Jelenleg szólókarrierje építésén dolgozik. Szólókoncertjeivel járja Magyarországot és Európát egyaránt.