Az igényes muzsikáé a főszerep

Liget 2019. november 11., 16:23

Több visszatérő zenész és formáció is részt vesz, de újdonságokkal is előrukkolnak a 17. Kamarazene-fesztiválon, Székelyudvarhelyen. A G. Egyesület, a Tiberius és a Legato Egyesületekkel partnerségben, valamint a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közreműködésével hat napon át szól majd az igényes muzsika.

Fotó: Gecse Noémi

November 11-én a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola zenetanáraiból verbuválódott formáció lép fel, majd Egyed Hunor klarinét- és Souhei Yamagami zongoraművész koncertezik a városháza Szent István termében. A keddi és a szerdai program a Tiberius Kvartett és a Tiberius Egyesült közreműködésével valósul meg: november 12-én a Kádár Kvartett és a Fagott trió koncertezik, 13-án pedig a fesztivál visszatérő vendége, David Campbel (klarinét), illetve Gulyás Márta (zongora), Lakatos György (fagott) alkotta trió, valamint a Tiberius Kvartett koncertje szerepel a programban.

{K1}

Ugyancsak 13-án, a Magyar Nyelv Napján Földes László Hobó Ady-estjét nézheti meg a nagyérdemű este nyolctól a Szent István Teremben. Csütörtökön az Artillan Trió koncertezik a városháza dísztermében, majd pénteken a barátok templomában a Sectio Aurea Barokk Zenekar koncertjére várják a nagyérdeműt. Szombaton, a zárónapon az Arcadia Kvartett lép fel a városháza dísztermében. A részletes programot a fesztivál Facebook-oldalán lehet megtalálni.