Három helyszínen A nyakleves antológiája

Liget 2019. november 11., 16:31

Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön is bemutatják novemberben Nagy Lóránt a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát megidéző történeket tartalmazó, A nyakleves antológiája című kötetét.

Nagy Lóránt Fotó: Péter Beáta

A csíkszeredai Tipographic kiadónál jelent meg Nagy Lóránt első kötete, amelyben 26 történet kapott helyet, és ezek mindenikében elcsattan minimum egy pofon – innen a cím.

A szerzővel november 12-én 17 órakor a Kájoni János Megyei Könyvtárban, november 14-én a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár olvasótermében szintén 17 órától, november 21-én pedig a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban 18 órától találkozhatnak az érdeklődők. A könyvbemutatókon a nyaklevesekről, szülői, tanári fegyelmezésekről, gyermekkori csínytevésekről Nagy Lóránttal Nagy Péter beszélget.

{K1}

Nagy Lóránt 1968-ban született Csíkszeredában, jelenleg a Nagy István Művészeti Középiskola klasszikus gitár tanára, két kislány édesapja. Az írásban is éppen annyira otthon van, mint a sportban és a zenélésben. Hobbi, amit a Facebook-on olvashattunk évekig, míg aztán idén sikerült könyvben is megjelentetni. Gyermekkora „nyakleveseit” a hetvenes-nyolcvanasévek emlékeit keserédes, önironikus, sajátos humorú történetekben meséli el.