Vakrandi egy könyvvel: olvasást népszerűsítő akció a könyvtárban

Liget 2019. november 18., 18:42

Randiztak már idegennel? Ha nem, de megtennék, íme a lehetőség. Igaz, nem akármilyen randira invitáljuk az olvasókat.

A „randizni” vágyók a könyvtár kölcsönző részlegén találkozhatnak az előre becsomagolt könyvekkel, amelyeket a könyvtár az utóbbi időben vásárolt Fotó: Gecse Noémi

Mivel a Vakrandi egy könyvvel a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár legnépszerűbb, legtöbb embert megmozgató, az olvasást népszerűsítő programja volt tavaly, ezért idén sem marad el az akció. A „randizni” vágyók a könyvtár kölcsönző részlegén találkozhatnak az előre becsomagolt könyvekkel, amelyeket a könyvtár az utóbbi időben vásárolt. A vadonatúj könyvek mindenkinek meglepetést jelentenek majd, hiszen csak otthon derül ki, hogy mit választott az olvasó.

A rendhagyó akció lényege, hogy olvasók nem láthatják a könyv borítóját, és nem fogják tudni a könyv címét, és szerzőjét sem. A választásban csupán a könyv tartalmára, műfajára utaló információ segíti majd őket. A könyvet természetesen csak kikölcsönzés után illik kicsomagolni, lehetőleg otthon, így igazi meglepetés lesz majd az olvasó számára. Remélhetőleg, sok érdekes olvasmány talál gazdára, és igazán kellemes élményekkel gazdagodnak majd a „vakrandízók”.

A könyvtárosok minden régi és új könyvtártagot egy igazi „vakrandira” várnak november 20-ától kezdődően mindaddig, amíg el nem fogynak a randizókat váró könyvek.