Magyarul akar zenélni az X-Faktorban hírnevet szerzett borszéki Kalandor

Liget 2019. november 28., 12:29

Mély gondolatok és őszinte monológok szerepelnek a borszéki Kalandor zenekar első saját szerzeményében, a Ne tévedj című dalban. Mosneág Gellért, az együttes gitáros-dalszerzője az idei X-Faktoros szereplésről, a készülő zeneművekről és távlati céljairól beszélt a csütörtökön megjelent Erdélyi Naplónak.

Az együttesnek nemsokára megjelenik a második dala is, Maradj velem címmel, amit a közönség az X-Faktor válogatásán hallhatott. Fotó: Facebook/Kalandor

„Az X-Faktorban szerepelni kellemes meglepetés volt. Megéltük minden egyes pillanatát. Szerettük a rengeteg zenével és karrierépítéssel eltöltött időt, habár fárasztó volt.

Csalódtunk, hogy nem jutottunk tovább, hiányérzetünk támadt már a kiesést követő napon. De jól esett látni és érezni, hogy dolgozik a zenekar és halad előre”

– meséli Mosneág Gellért. Tőle tudhatja meg az olvasó azt is, hogy a nemrég megjelent, Ne tévedj című első saját daluk egy szerelmi csalódásról szóló szerzemény, amelyben jelen vannak a mély gondolatok és az őszinte monológok. Az üzenik a közönségnek – mondja –, hogy cselekedeteinket fontos átgondolni, ne feledjük, honnan jöttünk és kit hagyunk cserben, mert később talán már nem lehet helyrehozni a dolgokat.

Az együttesnek nemsokára megjelenik a második dala is, Maradj velem címmel, amit a közönség az X-Faktor válogatásán hallhatott. Az erdélyi közönség a Kalandor együttest

december 7-én a gyergyószentmiklósi Oneses kávézóban, december 21-én pedig Csíkszeredában

egy karácsonyi jótékonysági koncerten láthatja, de az Erdélyi Napló interjújából az is kiderül, hogy magyarul írnak, magyarul gondolkodnak, így a jövőben is magyarul terveznek énekelni az együttes tagjai.

A Kalandor zenekar nyerte a hétvégén Székelyudvarhelyen immár nyolcadik alkalommal megrendezett Székelyföldi Peron Music Tehetségkutatót Fotó: UFF/Peron

Egyébként a Kalandor zenekar nyerte a hétvégén Székelyudvarhelyen immár nyolcadik alkalommal megrendezett Székelyföldi Peron Music Tehetségkutatót. A rendezvény mezőnyét szakmai zsűri, valamint idén először diákokból álló ifjúsági zsűri figyelme is kísérte. A dobogós zenekarok számos fellépési lehetőséggel gazdagodtak. A Kalandor 2020 októberében Borszékről Budapestre utazhat az Öröm a zene döntőjére, ahol versenybe szállhat huszonöt döntős zenekarral a hárommillió forint értékű fődíjért.