Látótér: programkavalkád az ünnepi időszakra

Liget 2019. december 02., 11:41

Ünnepekre hangoló kulturális és szórakoztató rendezvények várják az erdélyi magyar közösséget, színházi előadások, koncertek, filmvetítések, fesztiválok, gyermekfoglalkozások és karácsonyi vásárok kavalkádja jellemzi a következő időszakot. Ezt térképezi fel a Székelyhon napilap hétfői, Látót&

A szebeni karácsonyi vásár a régió egyik legnépszerűbb hasonló rendezvénye Fotó: Rédai Attila

A székelyföldi városok többségében már kigyúltak az ünnepi fények, amit advent első vasárnapján a főtereken tartott közös gyertyagyújtás tett még ünnepibbé. Koncertekből sem lesz hiány a következő időszakban, több zenés esemény pedig a szórakozáson kívül arra is lehetőséget ad, hogy rászorulókon segítsenek a részvevők.

Az igazi, hóropogástól hangos téli időjárás ugyan még várat magára, a karácsonyi hangulat azonban már november elejétől belopta magát a mindennapokba: a bevásárlóközpontok polcairól fenyődíszek kacsingatnak, a városi díszkivilágítás ünnepi hangulatot teremt, és elkezdődött az ajándékvásárlási hajrá is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ünnepekre való felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni, talán néhány városban ezért is nyitják meg már több mint egy hónappal az ünnepek előtt a karácsonyi vásárt. Itt a szórakoztató programokon kívül kiváló lehetőség kínálkozik a kézműves tárgyak, személyre szabott ajándékok vásárlására is.

S hogy milyen filmeket vetítenek a mozik, milyen színházi előadásokra, koncertekre és fesztiválokra lehet Erdély-szerte ellátogatni, megtudhatják a Látótér december 2-ai számából.