Újra színpadon a Sirály! Játék a belépőkért

Liget 2019. december 11., 15:41

A. P. Csehov Sirály című klasszikusa évek óta nagy sikerrel szerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának műsorán. A december 15-ei előadásra most két kétszemélyes belépőt sorsolunk ki.

B. Fülöp Erzsébet a Sirályban Fotó: Rab Zoltán

Olyan sokat beszéltem az új formákról, és most azt érzem, apránként a rutinba süllyedek. – vallja Trepljov a Sirály utolsó felvonásában. Az értelmetlen életre való ráébredés annál keservesebb, minél inkább igyekszik az ember.

De mi is ad értelmet az életnek? A Sirály egyes szereplői az alkotásban találják meg a választ e kérdésre – ki a konformizmusban, ki a hagyományokból való kitörésben – van, aki viszont nem találja, talán nem is keresi, vagy egyszerűen nem is érdekli.

Csehov darabjainak visszatérő helyszíne, a vidéki udvarház és a távoli nagyváros ezúttal az alkotásnak létjogosultságot, értelmet adó vagy azt ellehetetlenítő, értelmetlenné tevő környezetté alakul, ahol a legfőbb kérdés az alkotó tehetsége és tehetségtelensége közötti megfoghatatlan határ.
Csehov megfeneklett életű, vergődő szereplői ezen felül egy szerelmi sokszög részei, amelyben mindenki a megváltással azonosítja kiválasztottját. A beteljesedésre azonban nincs túl sok kilátás...

A Keresztes Attila rendezte darabot 2016 januárjában mutatták be, szerepeiben B. Fülöp Erzsébet, Bartha László Zsolt, Makra Lajos, Kádár Noémi, Tollas Bábor, Lőrincz Ágnes, Varga Attila, Korpos András, Bíró József, Henn János és Sallós Csaba látható.

Játék a jegyekért!
A 14 éven aluliaknak nem ajánlott produkciót legközelebb december 15-én játsszák a marosvásárhelyi színház nagytermében, a vasárnap esti előadásra két szerencsés olvasó nyerhet kétszemélyes jegyet a Ligettel. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Liget Facebook-oldalán a jelen cikket népszerűsítő bejegyzést lájkolni, és hozzászólásban beírni/bejelölni, hogy kivel mennénk el a vasárnap 19 órakor kezdődő előadásra. A játékban való részvétel határideje december 13., péntek 13 óra, a cseppet sem babonás nyertesek kilétéről még aznap sorsolással döntünk.