Évzáró a Sapiophile-nél: a senkit sem érdeklő karácsonyi üzenetek

Liget 2019. december 31., 13:22

Bizonyára már mindenki idővonala tele van ismerősei tökéletes családi fotóival. De miért is van ez? A Sapiophile az év végére még tartogat egy kis meglepetést követőinek.

Fotó: Sapienta EMTE

Ötös lista a mindennapi és nem mindennapi dolgokról – erről szól a Sapiophile Öt csillag rovata, amelynek első kiadása máris megtekinthető a világhálón. Ebben a Sapientia EMTE két egyetemi adjunktusa, Gergely Orsolya és Székely Kinga a karácsonyi ünnepi kommunikáció kapcsán összegyűjtötte a karácsony öt spam-be menő üzenetét.

Tulajdonképpen azokról az üzenetekről van szó, amelyek a karácsonyt megelőző időszakban, már novembertől elárasztják a közösségi oldalakat, melyeknek köszönhetően akarva akaratlanul megtudjuk, hogy mely ismerősünknek van már december elején karácsonyfája, ki mit főzött az ünnepi asztalra, ki kíván nekünk és még egyszerre több száz ismerősének boldog karácsonyt.

De ott vannak a listán az életterünket jóval az ünnepek előtt elárasztó örökzöld karácsonyi slágerek, valamint a tökéletes családi karácsonyokat felvonultató reklámok is.

Hogyan ne posztoljunk semmit? – teszi fel a kérdést Orsolya és Kinga.

Nézzék meg a legfrissebb Sapiophile-t, az ötös listát, és döntsék el!