Nonverbális örömjáték a színházban

Liget 2020. január 08., 16:27

Négy alkalommal játssza januárban legújabb, A gála című produkcióját a Csíki Játékszín.

Fotó: Veress Albert

A gála egy esemény, ahol bármi megtörténhet. Nonverbális örömjáték, melyben a tér és idő fogalma kitágul, átértelmeződik. Emelkedett, modern rítus, melyben a mindenkori ember jellemének sokszínűsége kerül a középpontba. A szereplők türelmetlenül várnak, ünnepkényszer van, viselkedni kell, létezni valahogy, várják a megváltást, hogy valami történjen, ami megváltoztatja eddigi életüket. A képzelet kinyílik, az eddig háttérbe szorított ego előtör és kinyilatkozik: megvalósít, a túlélés reményében kapaszkodik az utolsó perc erejébe. Férfiak és nők őrült tánca ez, ismerkednek, megélnek közös pillanatokat, majd talán el is válnak.

Teszik mindezt rengeteg humorral, öniróniával, zenében, táncban és olyan gesztusokban, reakciókban, amelyekben a néző magára ismerhet.

Január 8-án, szerdán a Don Juan bérleteseknek, január 9-én, csütörtökön az Antigoné bérleteseknek, január 10-én, pénteken a Hamlet bérleteseknek és hónap végén, január 30-án, csütörtökön a Tiborc bérleteseknek játssza a csíki társulat az előadást. Mind a négy alkalommal 19 órai kezdéssel tekinthető meg a produkció. A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani.

A gála
Játsszák: Bende Sándor, Bilibók Attila, Borsos Tamás, Dálnoky Csilla, Fekete Bernadetta, Giacomello Roberto, Kosztándi Zsolt, Kozma Attila, Lőrincz András Ernő, Puskás László, Sándor Anna, Szabó Enikő, Tóth Jess, Vass Csaba, Zsigmond Éva Beáta
Zenekar: Bene Zoltán, Benedek Szilamér, Boldizsár Szabolcs, Hompoth Arthur Norbert, Kiss Lehel, Szőgyör Árpád
Zeneszerző: Boros Csaba
Díszlet-, jelmeztervező: Márton Erika
Koreográfus asszisztens: Zaiba Anikó
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba