Az első országos női autósportbajnokság győztese: Gavrila Izabella

Liget 2020. január 14., 10:52

Először rendezték meg 2019-ben Romániában a Women Rally országos bajnokságot. A női versenyzőknek kiírt sorozat első bajnoka pedig a gyergyószentmiklósi Gavrila Izabella lett. Róla olvashatnak a Székelyhon napilap e heti Erdélyi Sport mellékletében.

Belekóstolt, megtetszett neki, bajnoki címet nyert. Az új szezonban ismét nekivág a pontvadászatnak Fotó: forrás: Gavrila Izabella Facebook oldala

Izabella baráti körében többen vannak, akik autóversenyeken szerepeltek, jelen volt szurkolóként vagy segítőként több viadalon is. Azonban nem tudta csak a járdáról nézni, hogy miként autóznak mások. Kis irigységet érzett, amikor látta, hogy a férfiak versenyein akár fiatalabb lányok is elindulnak, felveszik a sisakot, a védőruhát, és megvívják a maguk kis külön küzdelmét kategóriájukban. Vágyott rá, hogy maga is rajthoz álljon, megmutassa, mit tud. Végül tavaly tavasszal jött el a pillanat, amikor értesült, hogy női bajnokságot szerveznek. Nem sokat gondolkodott, belevágott.

A végeredményre semmiképp nem számított: a három bajnoki fordulóban ő hozta a mezőnyben a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, és ezzel összesítésben országos bajnok lett.

Egy 50–100 ezer eurós sportkocsiban könnyű nyomni a gázt, de ettől még nem lesz valaki jó sofőr – véli. A sebesség kedvelőinek azt javasolta, ahelyett, hogy a közutakon mások életét is veszélyeztetve száguldoznának, próbálják ki magukat ezeken a versenyeken. Itt szembesülhetnek azzal, hogy mire képesek, és ez egyben fejlődési lehetőség is. A versenyző az indulásról, a nehézségekről, az eddig elért eredményekről és céljairól is mesél a cikkben, lapozzák fel tehát az Erdélyi Sport január 14-ei lapszámát.