Öltözködés személyre szabottan

Liget 2020. január 17., 09:31

Az év eleje általában az új kezdetek időszaka, az egészségesebb életmód mellett sokan ilyenkor döntik el, hogy rendszerezik ruhatárukat és a jövőben tudatosabban öltözködnek. Az egyszerű és eredményes változtatás érdekében a Székelyhon pénteki számának Liget melléklete néhány hasznos tippet is megoszt az érdeklődők

Fontos, hogy minden ruhadarab megfelelő méretű legyen és találjon a testalkatunkhoz Fotó: 123RF

Albert Izabella stílustanácsadó szerint a ruhatár rendszerezésénél számos szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy egységes hatása legyen. Az egyik szempont, hogy minden ruhadarab megfelelő méretű legyen és találjon a testalkatunkhoz. Figyelnünk kell az ingek, blúzok, blézerek esetében a vállszélességre, mellbőségre, karcsúsításra, az ujjak hosszúságára, a szoknyáknál, nadrágoknál pedig a derék és csípő bőségére, valamint a hosszúságokra. „Hangsúlyozzuk ki testünk azon részeit, amelyekre büszkék vagyunk” – ajánlotta. Egy másik szempont, amit figyelembe kell vennünk ruhatárunk rendszerezésénél, hogy minden ruhadarabunk jó állapotban legyen.

A kifakult, megnyúlt, bolyhos ruhák rontják a megjelenésünket és ugyanakkor az önbizalmunkat is.

Emellett figyeljünk arra, hogy a ruhák többféleképpen párosíthatók és több kontextusban használhatók legyenek. A rendszerezésnél az is segítségünkre lehet, ha tisztában vagyunk azzal, melyik színek előnyösek számunkra, és melyeket lenne érdemes inkább elkerülni.
Mint minden évben, idén is számíthatunk új trendekre a szabások, minták, színek terén. Ha kíváncsiak az idei trendre, olvassák el a Székelyhon napilap életmód-kiadványának a témával foglalkozó cikkét.