Mit együnk reggelire?

Liget 2020. február 12., 10:53

Talán mindenki egyetért abban, hogy reggelizni valamit mindenképp kellene. A gyors reggelire ad ötleteket a Székelyhon napilap e heti Erdélyi Gasztró mellékletében a lapcsoport társult kiadványa, a Nőileg.

A muffin-frittata remek sulis uzsonna lehet Fotó: Leopold Erika

Az utóbbi két évtizedben annyi irányzat terjedt el a reggelikkel kapcsolatban, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük. Vannak, akik úgy vélik, reggelire csak gyümölcsöt együnk, így jutunk a legtöbb energiához. Mások a bőséges reggelik mellett szólnak, szerintük így lehet átvészelni az időt ebédig.

Abban talán mindenki egyetért, hogy reggelizni valamit mindenképpen kellene, és ez alatt nem a bögre teát vagy kávét értik. Persze aztán jönnek a sietős hétköznapok, amikor reggel semmire nincs idő, így marad az egycsupornyi valami és a rohanás.
Az, hogy kinek mennyire fontos a reggeli, persze egyénfüggő, az viszont biztos, hogy az ember is változik az évek során.

Elképzelhető, hogy bár évtizedekig nem kívánta reggel az ételt, egyszer csak azt fogja érezni, hogy muszáj valamit falnia. A legbiztosabb, ha figyelünk magunkra, belső érzéseinkre – olvasható a cikkben, amelyben két olyan reggeliötletet mutatnak be, amely előző este is elkészíthető, és a végtelenségig variálható annak függvényében, hogy minek van szezonja, illetve mit találunk a kamrapolcon.

És hogy hogyan készítsük el a kását és a fritattát, megtudhatják az Erdélyi Gasztró február 12-i számából.