HIRDETÉS
Antal Erika 2017. augusztus 08., kedd

Bukovinai székelyek nyomában

Korábban csángóknak nevezték őket, holott székelyeknek, bukovinai székelyeknek vallották magukat azok a zömében Déván, Vajdahunyadon, Csernakeresztúron, Sztrigyszentgyörgyön élő magyarok, akiknek ősei Bukovinából telepedtek át Erdélybe és Magyarországra, valamint az Al-Duna mentére. Történetük több évszázadra nyúlik&

Antal Erika 2017. július 18., kedd

Ötszázoldalas történet a vásárhelyi mesterember meghasonulásáról

Káli Király István íróval, a Mentor Könyvkiadó alapítójával, a Romániai Magyar Könyves Céh elnökével a nemrég megjelent, A szemfényvesztett című regénye kapcsán beszélgettünk életpályáról, írásról, témaválasztásról.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. július 17., hétfő

Hiteles hangszer nélkül nincs régizene

Régizene nem létezhet hiteles hangszerek nélkül – vallja Lőrinczi György marosvásárhelyi lantkészítő, amatőr muzsikus, aki leginkább historikus hangszereket készít, de érdekli is őt az a kor, a kora-barokk, barokk és reneszánsz ideje. Így nem csoda, hogy a Csíkszeredai Régizene Fesztiválról a marosvásárhelyi szakember sosem hiányozhat.

Antal Erika 2017. július 05., szerda

Könyvekben meséli új történeteit az elismert színházi rendező

Nemrég mutatták be A megoldás című regényét, egy évvel korábban az És jött az aranykor címűt, azt megelőzően egy novelláskötetét. Kovács Levente marosvásárhelyi rendezőt az írásról, a történeteiről, a városról kérdeztük.

Antal Erika 2017. június 21., szerda

Orvosként a kommunista osztályharctól a személytelen futószalagig

Mivel megszűnt az a régi, emberközpontú gyógyítás, s helyét a pénzkeresés és a technika foglalta el, válságosnak tartja az egész egészségügyi ellátás helyzetét dr. Ferencz László, a MOGYE nyugalmazott orvosprofesszora. Marosvásárhely friss díszpolgára tapasztalatairól vall.