Dósa Ildikó 2018. július 04., szerda

Átalakulás: egyenesből hullámos, natúrból divatos

Hajhossza nem változott, frizurája mégis egészen átalakult, pont ahogy az arca is. Foglalhatjuk össze röviden a fiatal egyetemista lány átalakulását, akiben vizsgaidőszak alatt is az tartotta a lelket, hogy a szesszió után szakértő kezek alatt szépülhet majd.

Dósa Ildikó 2018. június 22., péntek

Hosszabb nyaraláskor jó, ha kéznél van egy kisebb házi patika

Megkezdődött a nyári szünidő, ezzel együtt a szabadságolások, utazások ideje is. Gyógyszerésszel beszélgettünk arról, mit érdemes poggyászunkba tenni ahhoz, hogy a kisebb, szakemberi segítséget nem igénylő egészségügyi kellemetlenségek minél kevésbé zavarják nyaralásunkat.

Dósa Ildikó 2018. június 05., kedd

Házi kedvencek és kisgyerekek egy térben. Veszélyes fertőzésekhez vezethet a felelőtlen állattartás

Állati ürülék – gyakori látvány a játszótereken, homokozókban, éppen abban a környezetben, amelyben kisgyerekek játszanak. De nemcsak a kutya-, macskaürülék, hanem maguk az állatok is veszélyes fertőzéseket okozhatnak.

Dósa Ildikó 2018. május 11., péntek

Ebbetegség ellen: házi kedvencünket is fel kell készíteni a nyaralásra

Igaz ugyan, hogy a szúnyogok által terjesztett kór, a macskákat, kutyákat veszélyeztető szívférgesség vidékünkön még nem jelent meg, azonban azok a gazdik, akik hosszabb utazásra, nyaralásra magukkal viszik házi kedvencüket, nem árt, ha indulás előtt felkeresnek egy állatorvost.

Dósa Ildikó 2018. március 23., péntek

A rock közös hullámhosszán: Transylvanium néven folytatja a TRB

Amellett, hogy néhány hónapja a hangzatosabb Transylvaniumra változtatta nevét a székelyudvarhelyi Transylvania Rock Band együttes, más meglepetéssel is kirukkolt.

Dósa Ildikó 2018. március 02., péntek

Iskola vagy óvoda? Szülői dilemmák a hatodik életév körül

Szakemberi indoklás szükséges ahhoz, hogy az iskolaköteles életkor betöltése előtt, illetve egy-két évvel utána írassa a szülő előkészítő osztályba gyerekét. Iskolapszichológust kérdeztünk a korai beíratás, illetve a visszatartás legfontosabb tudnivalóiról.

Dósa Ildikó 2017. november 24., péntek

A cipészszakma kispolgári becse: a lábbelik orvosánál jártunk

Manapság már viszonylag olcsón is cipőhöz lehet jutni és hatalmas a kínálat, ám az emberek változatlanul ragaszkodnak bejáratott, kedvenc darabjaikhoz, amelyeket suszterhez visznek „megmenteni”. A lábbelik minőségéről, a cipészszakma kispolgári becséről és szükségességéről is beszélgettünk Ilyés Ferenc cipészmesterrel.

Dósa Ildikó 2017. augusztus 04., péntek

Jól esik a légkondi, mégse vigyük túlzásba a használatát

A hőség elől jólesik hűvös helyiségbe húzódni, ezt pedig legkönnyebben a légkondicionáló berendezésekkel érhetjük el. Viszont nem árt néhány alapszabályt betartani ahhoz, hogy elkerüljük a készülék használatával járó komolyabb felső légúti megbetegedéseket.

Dósa Ildikó 2017. június 12., hétfő

Waldorf-pedagógia: egészséges, szabad, kreatív nevelés

A hagyományos oktatási forma helyett egyre több szülő érdeklődik az emberközpontúbb, gyakorlatiasabb módszerek iránt. Azt remélik, hogy ezeknek köszönhetően gyermekeik kevesebb stresszel használhatóbb tudást szerezhetnek, örömmel tanulhatnak.