Iszlai Katalin 2019. május 29., szerda

A korpásodás és „társai”. Mi állhat a háttérben?

Ha viszket a fejbőrünk, általában nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget, azonban ha ez gyakran előfordul, illetve észrevesszük, hogy a viszketéshez pirosas, hámló fejbőr is társul, azt jelenti, hogy komolyabb panaszok állhatnak a háttérben. A tüneteket okozhatja korpásodás, szaruképződési zavar vagy mikrobás fertőzés is.

Iszlai Katalin 2018. július 06., péntek

Konyhai trükkök és fortélyok. Avagy mit tanulhatunk egy profitól?

Ahelyett, hogy félkész ételek elkészítésével spórolnánk, érdemesebb néhány konyhai trükköt elsajátítani, és egészségesebb alapanyagokkal dolgozni – állítja Orbán Ferenc szakács, akivel érdekes tudnivalókról, konyhai fortélyoktól és nyári ételekről beszélgettünk.

Iszlai Katalin 2018. június 12., kedd

Göncök és alakformák: nyári öltözködési tippek a stylisttól

Egy nő alakjának típusa elárulja, hogy mi áll jól neki, mit ajánlott kihangsúlyoznia, és az esetleges szépséghibákról milyen trükkök segítségével terelheti el a figyelmet. A nyári időszakban különösen aktuális ez a kérdés. Mit lehet hát felvenni? Stylist válaszol a felmerülő kérdésekre.

Iszlai Katalin 2018. június 08., péntek

Ideiglenes és végleges módszerek. Szőrtelenítés a bőrgyógyász szemével

Bár azt hihetnénk, hogy a rendszeres szőrtelenítést a modern kor női vezették be a köztudatba, valójában már az ókorban is eltávolították a nemkívánatos szőrzetet, csupán az ehhez használt eljárások változtak az idők során. Például ma már nem a kígyóvér és az érdes bőr a módszerünk.

Iszlai Katalin 2018. május 24., csütörtök

Fiatal zenészek nagy álmokkal: hazai pályán az Ineffable

Csíkszeredai, madéfalvi és borszéki fiatalokból áll az a fúziós dzsesszzenét játszó zenekar, amely az Ineffable, azaz a Kimondhatatlan névre hallgat. A négytagú együttes hivatásként tekint a zenélésre, jelenleg a saját dalaikon dolgoznak, a közeljövőben pedig ki szeretnék adni első saját lemezüket. 

Iszlai Katalin 2018. május 04., péntek

Megszerettetni a népzenét a fiatalokkal

Azért kezdtek el zenélni, hogy a falusi muzsika könnyűzenei oldalát szélesebb körben is megismertessék – állítják a hétvégén Csíkszeredában fellépő Csík Zenekar tagjai. Bevallásuk szerint mindig szívesen térnek vissza Székelyföldre.

Iszlai Katalin 2018. április 18., szerda

Vajon jól gondoljuk? Amit a menstruációról tudni érdemes

Miközben a menstruáció minden nő életét végigkíséri a serdülőkortól egészen a menopauza beálltáig, a legtöbben kevés figyelmet fordítanak a folyamat bővebb megismerésére. Pedig fontos lenne tudni, melyek a normális menstruáció jellemző. Nőgyógyásszal beszélgettünk a legfontosabb tudnivalókról.

Iszlai Katalin 2018. március 16., péntek

Évszakelmélet: titkok, trükkök a női szépség témakörében

Mi alapján lehet eldönteni, hogy milyen smink és hajszín áll jól egy nőnek? Mi ajánlott és mi kerülendő a szőkéknek, barnáknak, vöröseknek? Milyen típusú nők használhatnak vörös rúzst, és mire kell odafigyelni e témában 60 év fölött? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Iszlai Katalin 2017. november 23., csütörtök

Időjósló napok Katalinon innen és túl

Ha Katalin kopog, Karácsony locsog, és fordítva – ez az egyik legismertebb időjóslás, amelyet napjainkban is gyakran emlegetnek. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy „ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja”. A hétvégi Katalin-nap előtt összegyűjtöttük a legelterjedtebb időjárásra vonatkozó népi hiedelmeket.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 09., szerda

Csendőr, de szabadidejében karikaturista

Marian Butucarut kiskorától vonzotta a művészet, mégis ipari iskolát végzett. Később egy távközlési cégnél és autókereskedésben is dolgozott, ma viszont sok esetben az ő hangját hallhatják azok, akik a csendőrség segítségét kérik a 112-es egységes segélyhívószámon. Közben naponta rajzol karikatúrákat.&