Iszlai Katalin 2018. július 06., péntek

Konyhai trükkök és fortélyok. Avagy mit tanulhatunk egy profitól?

Ahelyett, hogy félkész ételek elkészítésével spórolnánk, érdemesebb néhány konyhai trükköt elsajátítani, és egészségesebb alapanyagokkal dolgozni – állítja Orbán Ferenc szakács, akivel érdekes tudnivalókról, konyhai fortélyoktól és nyári ételekről beszélgettünk.

Iszlai Katalin 2018. június 12., kedd

Göncök és alakformák: nyári öltözködési tippek a stylisttól

Egy nő alakjának típusa elárulja, hogy mi áll jól neki, mit ajánlott kihangsúlyoznia, és az esetleges szépséghibákról milyen trükkök segítségével terelheti el a figyelmet. A nyári időszakban különösen aktuális ez a kérdés. Mit lehet hát felvenni? Stylist válaszol a felmerülő kérdésekre.

Iszlai Katalin 2018. június 08., péntek

Ideiglenes és végleges módszerek. Szőrtelenítés a bőrgyógyász szemével

Bár azt hihetnénk, hogy a rendszeres szőrtelenítést a modern kor női vezették be a köztudatba, valójában már az ókorban is eltávolították a nemkívánatos szőrzetet, csupán az ehhez használt eljárások változtak az idők során. Például ma már nem a kígyóvér és az érdes bőr a módszerünk.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin 2018. május 24., csütörtök

Fiatal zenészek nagy álmokkal: hazai pályán az Ineffable

Csíkszeredai, madéfalvi és borszéki fiatalokból áll az a fúziós dzsesszzenét játszó zenekar, amely az Ineffable, azaz a Kimondhatatlan névre hallgat. A négytagú együttes hivatásként tekint a zenélésre, jelenleg a saját dalaikon dolgoznak, a közeljövőben pedig ki szeretnék adni első saját lemezüket. 

Iszlai Katalin 2018. május 04., péntek

Megszerettetni a népzenét a fiatalokkal

Azért kezdtek el zenélni, hogy a falusi muzsika könnyűzenei oldalát szélesebb körben is megismertessék – állítják a hétvégén Csíkszeredában fellépő Csík Zenekar tagjai. Bevallásuk szerint mindig szívesen térnek vissza Székelyföldre.

Iszlai Katalin 2018. április 18., szerda

Vajon jól gondoljuk? Amit a menstruációról tudni érdemes

Miközben a menstruáció minden nő életét végigkíséri a serdülőkortól egészen a menopauza beálltáig, a legtöbben kevés figyelmet fordítanak a folyamat bővebb megismerésére. Pedig fontos lenne tudni, melyek a normális menstruáció jellemző. Nőgyógyásszal beszélgettünk a legfontosabb tudnivalókról.

Iszlai Katalin 2018. március 16., péntek

Évszakelmélet: titkok, trükkök a női szépség témakörében

Mi alapján lehet eldönteni, hogy milyen smink és hajszín áll jól egy nőnek? Mi ajánlott és mi kerülendő a szőkéknek, barnáknak, vöröseknek? Milyen típusú nők használhatnak vörös rúzst, és mire kell odafigyelni e témában 60 év fölött? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Iszlai Katalin 2017. november 23., csütörtök

Időjósló napok Katalinon innen és túl

Ha Katalin kopog, Karácsony locsog, és fordítva – ez az egyik legismertebb időjóslás, amelyet napjainkban is gyakran emlegetnek. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy „ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja”. A hétvégi Katalin-nap előtt összegyűjtöttük a legelterjedtebb időjárásra vonatkozó népi hiedelmeket.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 09., szerda

Csendőr, de szabadidejében karikaturista

Marian Butucarut kiskorától vonzotta a művészet, mégis ipari iskolát végzett. Később egy távközlési cégnél és autókereskedésben is dolgozott, ma viszont sok esetben az ő hangját hallhatják azok, akik a csendőrség segítségét kérik a 112-es egységes segélyhívószámon. Közben naponta rajzol karikatúrákat.&

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat