HIRDETÉS
Simon Virág 2018. január 26., péntek

Családoknak tökéletes. A Havas Bucsin sípályáján voltunk

A haladóknak már kissé unalmas lehet, de a kezdők és családosok, kisgyerekesek tökéletes téli kikapcsolódásra alkalmas terepe a Havas Bucsin. A sípálya hosszú és nem túl meredek, a szánkózóknak pedig külön pályájuk van. Aki nem tud sízni, leckéket is vehet a Bucsinon.

Simon Virág 2017. december 06., szerda

Mesebolt, amiből megélni nem lehet, csak általa

Havas sapkánkat leráztuk, s a csípős hidegből beléptünk a marosvásárhelyi Meseboltba. Mintha Mikulás műhelyébe csöppentünk volna, meleg volt, érdekes tárgyak és babák fogadtak, s kellemes zene szólt.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. november 16., csütörtök

Hangulatos lubickolás borsmentaillatú szaunával: a maroshévízi wellnesst teszteltük

Kellemes meglepetés volt kipróbálni a maroshévízi Bánffy Wellness Központot, amelyet a helyi polgármesteri hivatal működtet. Nagymedence, pezsgőfürdő, kétféle szauna, sókamra várja a kikapcsolni vágyókat. Nem kimondottan gyermekbarát, de 4-5 évnél nagyobb gyermekekkel már érdemes felkeresni.

Simon Virág 2017. október 26., csütörtök

Csodaszámba menő lelkész Ugandából

Először az tűnik fel, hogy milyen fekete, s ebben semmi rasszizmus nincs részemről, majd az, hogy olyan felszabadultan kacag, mintha családja körében otthon lenne az ugandai háza előtt vagy éppen gyülekezetében. Samuel Waswa ugandai anglikán lelkész egy hónapot töltött Erdélyben, gyülekezeteket látogatott, gyermekeknek, felnőtteknek mesélt az országáról.

Simon Virág 2017. október 17., kedd

Reklámújságból ékszerek: a papírfonásról mesél a backamadarasi fiatalember

Teknősbéka ékszertartó, alig észrevehetően színes, cifra fedelű kisebb-nagyobb tárolók, érdekes medálok és fülbevalók sorakoznak, mind papírból. Benedek Ervin négy évvel ezelőtt találkozott a papírfonással, és ma már szinte mindent el tud készíteni, amit szeretne. Műhelyében jártunk.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. október 09., hétfő

Rugalmasság és tolerancia: híd a generációk között

A generációk között mindig is volt távolság, de mostanában ez mintha egyre nőne. A nagyszülők úgy érzik, bárhogy igyekeznek, nehezen tudják megtalálni a közös hangot az unokákkal. Mit tehetünk, hogy áthidaljuk ezeket „szakadékokat”? Erről Kopacz Imola klinikai szakpszichológust kérdeztük.

Simon Virág 2017. szeptember 29., péntek

Csejd, az élni akaró közösség

Azok akik a város közelségét szeretik, de nem kívánnak része lenni a zajos, füstös hétköznapjainak, ide költöznek ki, a Marosvásárhelytől alig tíz kilométerre fekvő Csejdre. A település egyszere nevezhető város közeli, de rejtőzködő közösségnek is.

Simon Virág 2017. szeptember 06., szerda

Strandteszt: sós lubickolás az egykori bányató partján

Az idei talán utolsó strandtesztünkön a szovátai Fekete-tó létesítményét mutatjuk be. A sokáig elhanyagolt tó mellett kialakított strandot tavaly nyáron avatták fel, s mivel vize melegített, szeptemberben is fogadja a lubickolni vágyókat.

Simon Virág 2017. augusztus 09., szerda

Nem tervez, hanem megtapintja az anyagot és alkot

Évekig nagy varrodákban dolgozott mesternőként, majd termelővezetőként és 2013-ban eldöntötte, hogy kiszáll és egyedül, önállóan boldogul. Ismerte az anyagokat, tudott varrni, szabni, alkotni és azt hitte mindez elég lesz. Visszatekintve, mosolyogva mondja, hogy nem tudta, hogy milyen nagy fába vágja a fejszéjét. Hiszen nem elég ruhát alkotni, viselőt is kell tal&

Simon Virág 2017. augusztus 04., péntek

Szakterülete: gyülekezeti lelkipásztor

Ötvös József vártemplomi lelkipásztor augusztus 6-án, vasárnap kibúcsúzik a gyülekezetből, s 41 év szolgálat után nyugdíjba megy. Négy gyülekezeti helyen szolgált, vezetői tisztségeket töltött be az Erdélyi Református egyházkerületben, hangját jól ismerjük a rádiós istentiszteletekből is. Szolgálati helyeiről, az&

Simon Virág 2017. augusztus 02., szerda

Az oroszlánok lustálkodnak, a medvék pancsolnak, avagy kánikula az állatkertben is

Mi vízzel locsoljuk magunkat, fagylaltot és hűtött dinnyét eszünk, esetleg bekapcsoljuk a légkondit,  így próbálva átvészelni az egyre növekedő, s egyre elviselhetetlenebb hőséget. De mit tesz a szibériai tigris és a pávián, hogyan hűsül Tánya az elefánt és a vaddisznó?

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. július 18., kedd

Strandteszt: a marosvásárhelyi víkendtelep nagy előnyei és hatalmas hátránya

Olcsó, közkedvelt, a víz minősége iratokkal bizonyított, de „rendetlen” – pár jelzővel így foglalhatjuk össze mindazt, amit a marosvásárhelyi víkendtelepen tapasztaltunk. S hozzátesszük: nem egyszeri alkalommal, hiszen évek óta figyelemmel kísérjük a szabadidőközpontot.

Simon Virág 2017. július 14., péntek

Asztrofotós, aki közvetlen kapcsolatban van az égbolttal

Nappal háziorvos, embereket gyógyít, esténként az eget tanulmányozza. Vallja: a csillagok alatt eltöltött órák során mindig megtalálja az örök gyógyszert, a békét és a harmóniát. Munzlinger Attila gyergyószárhegyi asztrofotós hobbijáról, az udvarában levő obszervatóriumról mesél.

Simon Virág 2017. július 13., csütörtök

Játék a tűzzel: nem egyszerűen zsonglőrködés

Gyermekkorunkban vonzódunk hozzá, felnőttkorunkban csodálattal és félelemmel közelítünk hozzá, elismerve a tűz pusztító erejét. Török Csongor – ha van ilyen – véletlenül találkozott a tűzzsonglőrködéssel, beleszeretett, s most majdnem szakmájának tekinti.

Simon Virág 2017. július 07., péntek

A természetközeliséget választotta a Pestről hazaköltöző házaspár

Budapestről tért haza egy természetközelibb, nyugodtabb élet reményében Nyárádszentsimonra a Mihály házaspár. Két éve itthon gyarapítják a gazdaságot, és a Magyarországon szerzett tudást itthon kamatoztatják. Példaértékű történet.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. július 04., kedd

Strandteszt: a marosszentgyörgyi Apollo sósfürdő

Gyermekbarát, tiszta és tágas, de nem kíméli a pénztárcánkat – pár jelzővel így foglalhatjuk össze a Marosvásárhely szomszédságában levő marosszentgyörgyi Apollo strand tulajdonságait, ahol sós és édesvizű medencékkel várják a szórakozni, gyógyulni vágyókat.