Szász Cs. Emese 2019. február 15., péntek

Szinglinek lenni. Vagányság vagy szomorúság?

Bálint-nap apropóján mi ezúttal nem a szerelmesekre, hanem az egyedülállókra, divatos szóval élve a szinglikre vagyunk kíváncsiak. Miért van egyre több szingli? Ismerkedni nem tudunk, vagy párkapcsolataink működtetésére vagyunk képtelenek? Ezeket a kérdéseket igyekeztünk körbejárni Szabados Andrea pszichológussal, párterapeutával.

Szász Cs. Emese 2019. február 11., hétfő

Pisszegés helyett: elektronikus zenét kevertek a kódexek között

Van eset, amikor egy többszázéves könyvtár ódon falai közt megengedik, hogy egy lemezlovas keverje a zenét egy órán át, és közben ezt élőben közvetítik a Facebookon. Így történt ez az Electric Castle fesztivál és a Teleki Téka közös projektjében is.

Szász Cs. Emese 2019. február 08., péntek

Mindennapi függőségeinkről Magyarország kedvenc toxikológusa beszél

Magyarország kedvenc toxikológusa, Zacher Gábor először jár több állomásos előadó körúton Erdélyben. A mindennapi függőségeink című előadást ezúttal négy városban összesen öt alkalommal lehet meghallgatni, és ezekből bármelyikre most belépőt is lehet nyerni a Liget segítségével.

Hallgassa online rádióinkat
Szász Cs. Emese 2019. február 06., szerda

Vártemplomi meglepetés: Szent László legendája tárul fel a falakon

Szent László legendáját ábrázoló freskórészletek kerültek elő a marosvásárhelyi Vártemplom felújítása során. A néhány napja felfedezett falfestményrészlet különlegessége, hogy a középkori Erdély első olyan Szent László freskója, amely városi környezetben került elő.

Szász Cs. Emese 2019. január 31., csütörtök

Virtuális területvita: Trianon ihlette a játékfejlesztőt

A párizsi békekonferencia és a háború utáni határrajzolás ihlette meg Kántor Zsolt fiatal videójáték-fejlesztőt, aki Peacemakers vagyis Békecsinálók néven alkotott egy számítógépes játékot. Ebben a játékos lehet az a diplomata, amely a lehető legigazságosabban igyekszik megrajzolni a határokat egy háború ut&

Szász Cs. Emese 2019. január 28., hétfő

Miért ne vegyél el székely nőt? A taxis megmondja

Biztos, a szeretőjével beszél – állapítja meg a taxis kissé türelmetlenül arról az utcasarkon megállt autó női sofőrjéről, akinek parkoló autójától nem látja be rendesen az útkereszteződést. Higgye el! Egy nő a férjével nem beszél ennyit! Lehet, hogy sokszor beszél, de nem így és nem ennyit.

Szász Cs. Emese 2019. január 25., péntek

Tas von Grof Box. A kutya, amely megtalál a hó alatt

Életmentés, valamint a bajba jutottak megtalálása – ez a fő feladata a négyéves holland juhász Tasnak, amely az ország nyolc lavinamentő kutyájának egyike. Nem véletlenül képezték ki erre, ugyanis gazdája, Kovács Róbert hegyimentő, s már régóta szerette volna, hogy a Maros Megyei Hegyimentők csapata egy ilyen kutyával bővüljön.

Szász Cs. Emese 2019. január 22., kedd

Emberi dolgok, női dolgok: egy időre búcsúzik karakterétől Varga Andrea

Több mint egy éve játsszák a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban a Hedda Gabler előadást, amelynek címszerepéért POSZT-díjat is kapott Varga Andrea színművész. Aki még nem látta, az még januárban nézheti meg az előadást, mert később Hedda Gabler megformálója elbúcsúzik egy időre a színpadtól.

Szász Cs. Emese 2019. január 18., péntek

Vállaljuk magunkat! Kortárs tánccal a természetes szépségért

Mintha Marosvásárhelyt is meglebbentette volna mostanság a kortárs tánc szele: pár éve már az András Lóránt Társulat biztosít igazi kortárstánc-előadásokat a közönségnek, nemrég két hiphop együttes videói is elkezdték „felszántani” a netet, s immár négy éve létezik a Navarra Dance is.

Szász Cs. Emese 2019. január 17., csütörtök

Erdélyi turnén a Kiscsillag. Nyerj jegyet bármelyik koncertjükre!

Az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező magyar zenekar a Kiscsillag, amely ötállomásos erdélyi turnéra érkezik Erdélybe. A koncertturnék bármelyik állomására jegyet lehet nyerni most a Ligettel.

Szász Cs. Emese 2019. január 04., péntek

Magasra szállt a vargyasi pacsirta

Az erdővidéki Borbáth Szilveszter még csak 18 éves, de már két élő televíziós műsorban bizonyított. A Fölszállott a páva legutóbbi kiadásában kategóriája fődíját érdemelte ki. Saját bevallása szerint sem ocsúdott fel még a történetből, s nem is fog egyhamar. Interjú.

Szász Cs. Emese 2018. december 28., péntek

Milyen a jó szilveszter?

Van, akinek a sok pezsgőtől és a tűzijátéktól, másoknak a haveroktól és a bulitól lesz jó az óévbúcsúztató mulatság, van, aki távol a város zajától szeret minél több hó közt szilveszterezni, de olyan is akad, akinek a televízió különleges kínálatától lesz csupán szilveszter a szilveszter.

Szász Cs. Emese 2018. december 28., péntek

Nevetünk vagy nyomozunk? Szilveszter a színpadokon

Már karácsony másodnapján beindult a „nagyüzem” a székelyföldi színházak zömében is, ugyanis szilveszterre készülnek a társulatok. Bár az óévbúcsúztatók sorában az operett és a vígjáték dívik, idén még krimivel is igyekeznek borzongva szórakoztatni a nagyérdeműt.

Szász Cs. Emese 2018. december 27., csütörtök

A kutya rémálma is lehet a szilveszter

Ami az év legnagyobb bulija az embernek, a petárdával és tűzijátékkal teli szilveszter, igazi rémálom lehet az ember legjobb barátjának, a kutyának. A hanghatástól pánikszerűen menekülésbe fogó négylábúak nem egyszer veszélyeztetik saját testi épségüket is.

Szász Cs. Emese 2018. december 21., péntek

Karácsony hús nélkül? Igen, lehetséges!

Vegetáriánus karácsony? Igen, olyan is van. Arra voltunk kíváncsiak, hogy míg a legtöbben az ünnepen húst hússal esznek, addig mi a karácsonyi menü ott, ahol vegetáriánusok, sőt vegánok is ülnek az asztalnál. Ki is derült, hogy a töltöttkáposztát például hús nélkül is meg lehet főzni.

Szász Cs. Emese 2018. december 21., péntek

Nem csak esztétikum a karácsonyfa: minden dísz jelentéssel bír

Bár sokan nem tudják, valamikor nem csak esztétikai szempontból aggatták a díszeket a Jézus Krisztus születését jelképező karácsonyfára: mindennek meg volt a maga jelentősége, szimbolikája. Nem mindegy, hogy miért csillag kerül a fenyőfa tetejére, hogy mit jelképez az édesség, az angyalhaj. Még az aranyba-ezüstbe öltöztetett fenyőfa szí

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat