HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. augusztus 16., szerda

Hajvédelem nyáron: a mesterfodrász hasznos tanácsai

Erős napfény, tengervíz, szél, izzadtság. Vajon milyen hatással van a hajra a nyár? Moshatjuk gyakrabban a hőségben? Jobban károsodnak a hajszálaink, kell még védeni valamivel? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Bordás László mesterfodrásszal, aki szerint nyáron is a haj pH-értékére kell vigyázni.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 11., péntek

Apa házi légkondit készít

Férj szerint azért jó – többek közt – a 21. században élni, mert van légkondi az autóban. Nem szereti a meleget, nagyon nem. Az igazán tökéletes az lenne, ha itthon is le lehetne hűteni a kánikulai levegőt. Nem csak ábrándozik, tesz is érte. Fél nap után már házi légkondink van, de legalább is egy olyan ketyerénk, amit annak lehet nevezni.&

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. augusztus 07., hétfő

Szoptatás és támogatás – mert egyedül nem könnyű

A kórházban az anyukáknak még kilencven százaléka elkezdi a szoptatást, aztán a megfelelő információ, valamint a támogatás hiányában az első két-három hónapban tápszerre váltanak. Éppen ezért a szoptatás világhetének idei témája a szoptatás támogatása. De vajon ki kell támogassa a kismamát?<

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 04., péntek

Facebook a halál után – avagy lehetőségek a közösségi hálón

Van Facebook a halál után? Mi történik a legnagyobb közösségi hálón, amikor egy felhasználó meghal? Egyfajta virtuális szellemként él tovább az interneten? Tudjuk töröltetni a közösségi hálóról akkor is, ha nem ismerjük a belépési jelszavát? Vagy tudunk emlékoldalt csinálni neki? Itt vannak a válaszok.

Szász Cs. Emese 2017. július 31., hétfő

Nyaralásra felkészülni! Avagy mit tartalmazzon az úti patika?

Bár mindannyian abban reménykedünk, hogy semmi gond, baj, betegség nem üti fel a fejét az idő alatt, míg pihenünk, mégsem árt felkészülni néhány alapvető gyógyszerrel az utazásra. Lorenzovici Anna háziorvost kérdeztük, mit tartalmazzon az úti patika, amit magunkkal viszünk.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. július 28., péntek

Mesepszichológus mesés élettörténettel

Életvidám, impulzív, színes egyéniség Kádár Annamária. Azon erdélyi magyar szakemberek közé tartozik, akiknek Magyarországon is széles körben ismert a neve. Egy olyan név ez, amely szorosan összefonódik első könyvének címével, a Mesepszichológiával, de a hétköznapi életben az örökbefogadással is.

Szász Cs. Emese 2017. július 26., szerda

Erdélyi különítménnyel készül a szegedi szabadtéri Shakespeare-előadás

Magyarország legnagyobb csillagtetős színpadán mutatják be ezen a nyáron Shakespeare egyik legnépszerűbb vígjátékát, a Vízkereszt, vagy amit akartok című darabot. A Szegedi Szabadtéri Játékok előadása igazi erdélyi különítménnyel készül, marosvásárhelyi a rendező, de a színészek közt is találunk találunk t

Szász Cs. Emese 2017. július 25., kedd

5+1 nyári kézműves táska itthonról

A táska nem csak praktikus kelléke a mindennapoknak, de az öltözetünk, a megjelenésünk szerves része is. A nyári időszakra pedig sokan keresik a tökéletes nyári tatyót. Hogy milyen az? Erre nincs válaszunk, de szétnéztünk az erdélyi kézműves piacon, és találtunk 5+1 igazán figyelemreméltót.

Szász Cs. Emese 2017. július 24., hétfő

Ennyire kövér az emberiség még sosem volt, mint ma

A címbeli „örök igazságot”  Forgács Attila gasztropszichológus fogalmazta meg, aki szerint mivel a modern ember – akit csak stílusosan „mohó sapiensnek” nevez – jóval többet eszik a szükségesnél, az elhízottak aránya egyre emelkedik. Mindezt annak ellenére, hogy a fogyókúra az egyik legnagyobb iparág.

Szász Cs. Emese 2017. július 18., kedd

A legolcsóbb és legdrágább tengerparti nyaralást kerestük

Bár legtöbbször csak a nyaralás végén tudunk mérleget húzni, hogy mennyibe fájt a pihenés, mi megpróbáltunk előre nézni, s különböző utazási irodákban, különböző városokban kerestük a legolcsóbb és a legdrágább nyaralást. Úgy tűnik, 60 euró is lehet, de 18 ezer is.

Szász Cs. Emese 2017. július 13., csütörtök

Tusványos: „emelet” helyett minőségi fejlődés

Minden évben elviccelik, hogy lassan emeletet kellene építeni Tusványosra, ugyanis évről évre annyian vesznek részt rajta, amennyit még épp megbír a kemping területe. Sokak számára az év egyik biztos pontja a jövő héten rajtoló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, így nem csoda, hogy idén a rendezvény szlogenje is ez.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. július 12., szerda

Anya csúszdázik

Illetve időnként csak csúszdázna. Nem is akárhol, hanem egy óriási csúszdabirodalomban, amit manapság aquaparknak neveznek. Csak hát minden akadályozza: a csúszda magas, a sor hosszú, a gyerekmedence másfelé van, s ő meg na, mégiscsak anya. Jelenlévő gyerekkel.

Szász Cs. Emese 2017. június 30., péntek

Sosem a ládáknak gyűjtött a nemzet művésze

Nagyon divatba jöttem – mondja a tornácán üldögélve az immár 91 éves Kallós Zoli bácsi. Nem csak arról szeretnénk faggatni, milyen érzés, hogy idén minden díjat elnyert, amit eddig még nem, hanem arról is, hogy kezdődött ez az értékmentés, nehéz volt-e néprajzosnak lenni.

Szász Cs. Emese 2017. június 26., hétfő

A császármetszéstől az otthonszülésig – két édesanya hasonló útja

Bár legtöbb nőnek császármetszés után még a természetes szülést sem igazán javasolják az orvosok, vannak, akik nem csak megpróbálkoznak a hüvelyi szüléssel, de mindezt otthoni körülmények között teszik. És nem, nem halnak bele. Két ilyen édesanya történetét ismerhetjük meg.

Szász Cs. Emese 2017. június 21., szerda

Fesztiválozni a gyerekkel. Lehet? Érdemes?

Itt a nyár, s tombol már a fesztiválszezon. Sokan pár éve még minden buli, koncert első sorában tomboltak, most azonban egy-két porontyot nevelnek. Azonban azzal, hogy megszületnek a gyerekek, nem múlik el a fesztiválláz. De mi legyen a gyerekkel? Van, aki otthon hagyja a nagyival, s nyugodtan szórakozik, vannak azonban, akik nem tudják vagy nem akarják ezt megtenni.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. június 19., hétfő

Dalszerző tábor után jött létre Baricz Gergő új popduója

Marosvásárhelyi zenésszel alakított popduót Baricz Gergő. A borzonti, az X-Faktorban felfedezett énekes Kovács Norberttel közösen hozta létre a Blind Foxes elnevezésű formációt, amelynek már az első dala is megszületett.