HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. június 21., csütörtök

Gólyák testközelben: látványos a gyűrűzési akció

Nincs jó évük a gólyáknak: a márciusi hideg miatt sok pár úgy döntött, hogy nem költ idén, így a fészkek jó része most üres. Öröm az ürömben, hogy ahol azonban van fióka, ott négy-öt is van a kettő-három helyett. Ezek a fiókák most 5-6 hetesek, tökéletes időpont ez arra, hogy meggyűrűzzék őket.

Szász Cs. Emese 2018. június 18., hétfő

Tragédiához vezethet, ha magára hagyjuk a gyereket az autóban

A médiába egyre másra kerülnek be elrettentő esetek, egyes szülők mégsem veszik komolyan a figyelmeztetést, s magára hagyják gyereküket az autóban. Egy héttel ezelőtt Szlovákiában halt meg emiatt egy két és fél éves kislány, az Egyesült Államokban pedig évente negyven kisgyerek hal meg napon hagyott parkoló autókba zárva.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. június 14., csütörtök

Hol bulizunk idén? Nyári erdélyi fesztiválkörkép

Ha nyár, akkor fesztivál – mondhatnánk, s már készülődhetünk is a legnagyobb bulikra. A fesztiválpaletta igen színes, van köztük néhány ígéretes újonc és régi nagy öreg is. Bár sokan azt gondolnák, hogy csak a fiataloké a fesztiválszezon, mi találtunk olyan rendezvényeket is, amelyek nem csak a tinédzsereknek szólnak, sőt,

Szász Cs. Emese 2018. június 13., szerda

Ha csapdába estünk: mit tehetünk a Facebook-vírus ellen?

Értesít a Facebook, hogy egyik ismerősünk megjelölt egy videóban, mi kíváncsiak vagyunk arra, vajon milyen videó az, rákattintunk. Videó nem indul el, de profilunk már meg is fertőződött, sőt onnantól mi is fertőzünk másokat. De mit tehetünk ellene? Szakembertől kérdeztük, hogyan kerüljük el a vírusokat, és mit tegyünk, ha mégis sikerült megfertőződni.

Szász Cs. Emese 2018. június 12., kedd

Olcsóbb külföldön nyaralni, mint az országban?

Sokszor és sokat halljuk, hogy drága külföldi nyaralások helyett a belföldi úticélokat kellene előnyben részesíteni, egyrészt, hogy felfedezzük az országunkat, másrészt, hogy támogassuk is a belföldi turizmust. Csakhogy nagyon gyakran olcsóbb külföldön nyaralni, mint belföldön, a szolgáltatások színvonala pedig nem ugyanaz.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. június 07., csütörtök

Kóstoló a jövőből. Az ajtónkon kopogtatnak a robotasszisztensek

Pár évvel ezelőtt még kifejezésünk sem volt arra, hogy érintőképernyő vagy okostelefon, mára mindezek a hétköznapok természetes részeivé váltak. Néhány év múlva pedig ugyanilyen természetes lesz az is, hogy már nem képernyők, billentyűzetek, hanem egyszerűen a hangunk segítségével kommunikálunk majd az eszközeinkkel.

Szász Cs. Emese 2018. május 31., csütörtök

Kirepült a fészekből, budapesti deszkákon hódít Bányai Kelemen Barna

Sokáig arra volt a legbüszkébb, hogy ő itthon maradt, itthon boldogul erdélyi magyar színészként. Aztán mégis elcsábította egy anyaországi lehetőség, egy szakmai kihívás, na meg egy szerelem. Az elmúlt három évben Bányai Kelemen Barna Szombathelyen játszott, a következő évadtól meg Budapestre szerződik.

Szász Cs. Emese 2018. május 30., szerda

Kihívás jó ajándékot választani? 7 plusz 1 tuti tipp gyereknapra

A gyereknap megünneplése, na meg az, hogy ajándékkal jár vagy sem, minden családban más. Kicsit hit és elv kérdése, hogy ki milyen fontosságot tulajdonít a június 1-jének, és mennyire mélyen nyúl zsebbe ennek kedvéért. Mi összeszedtünk pár olyan ötletet, amely a legtöbb esetben beválik.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. május 28., hétfő

Gyula: lépésekben számolt kikapcsolódás

Óriásplakátokon látjuk, rádiókban hallunk egyre többet Gyuláról, Magyarország egyik legnépszerűbb fürdővárosáról. Gyula azonban nem csak a várfürdője, a 72 Celsius-fokos gyógyvize, na meg híres kolbásza miatt érdekes: kis alapterületen sok mindent megtalál az ember a román határ melletti kisvárosban.

Szász Cs. Emese 2018. május 24., csütörtök

Pénz vagy tárgyi ajándék? Mit kap ma egy ballagó fiatal?

A ballagási időszak egyik nagy kérdése az ajándék, amely sok családban fejtörést okoz. Napjainkban megváltoztak az ajándékozási szokások is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy divat-e még a könyv, a kávéskészlet, vagy ma már mindenki inkább pénzt kap. És mennyi az annyi, ha már borítékról van szó?

Szász Cs. Emese 2018. május 23., szerda

Marosszéki kerékpáros paradicsom: ilyen a jeddi „körgyűrű”

Nem nehéz, de nem is túl könnyű Maros megye első kerékpáros túraútvonala, amelynek különböző szakaszai a sportolóknak, a hobbikerékpárosoknak, de akár még gyerekes családoknak is megfelelnek. A frissen felavatott, Jeddi Kincses Túra nevet viselő ösvényen azonban érdemes óvatosnak lenni, ugyanis akár medvével is találkozhat az ember.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. május 22., kedd

Tizenöt év Titán: ellenállni a tátogtató zeneipari kísértésnek

Tizenöt évvel ezelőtt gimnáziumi zenekarként kezdte, és azóta is megállíthatatlanul koncertezik a szászrégeni Szabó Előd és a Titán zenekar. Az együttes születésnapja alkalmából megjelent legújabb dal, a Mementó képekben a múltról mesél, szövegében azonban a jövőt boncolgatja.

Szász Cs. Emese 2018. május 08., kedd

Ledönteni a whisky körüli sztereotípiákat

A világ érzékszervileg legösszetettebb ízélményét nyújtó italának tartott whisky népszerűségnek örvend szerte a világon, mifelénk azonban még gyerekcipőben jár a whiskykultúra. A fogyasztók szerint túl drága, túl dzsentris, a nőknek aztán egyáltalán nem való. Ezeket a tévhiteket igyekeznek megdönteni.

Szász Cs. Emese 2018. április 10., kedd

Fából született valláscsodák: a kéz munkájában hisz a kegyszobrok készítője

A marosszentannai Demeter József, bár református, szakmai hírnevét leginkább a kegyszobrok faragásával szerezte: pár éve a csíksomlyói kegytemplom napba öltözött Boldogasszonyát faragta újjá, de számos szobra van a világ minden táján. Legutóbb egy faragott szobrát a pápának vitték ajándékba zarándokok.&a

Szász Cs. Emese 2018. április 06., péntek

Habos-babos cukrászlány, aki kisütötte a trófeát

Székelyföldről érkezett Magyarország legjobb amatőr cukrásza: a 27 éves Mihály Ágnes lett ugyanis a Viasat3 Ide süss! című reality-műsorának győztese. A gyergyószárhegyi születésű, jelenleg Székelyudvarhelyen élő fiatal hölgy a Liget olvasóinak is sütött már néhány finomságot, most pedig a nagy cukrászversenyről mesél.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. április 04., szerda

Húsvéti maradékmentés a rakott krumplin túl

Legtöbb ünnep utáni általános probléma, hogy sok a maradék: túlszámoltuk magunkat a sonkával, nem evett „elég” a kalácsot a család, ott, ahol pedig locsolkodni járó fiúk vannak, akár 60-80 tojás is összegyűlhet. De mit csináljunk mindezekkel, ha unjuk már a rakott krumplit és a töltött tojást?