A bezártság érzelmi hálói. Túlélni a krízishelyzetet

D. Balázs Ildikó 2020. április 16., 18:00

Kit hogyan érint, kiből mit hoz ki a válság? Hogyan tudjuk megélni a változást, ha depresszióval, magánnyal, netán párkapcsolati nehézségekkel küzdünk? Mit tehetünk, hogy a krízishelyzet pozitív hozadékát is észrevegyük? Kérdéseinkre Kovács Zsuzsa pszichológus válaszolt.

A bezártság érzelmi hálói. Túlélni a krízishelyzetet
galéria
A bezártság alatt is napi szinten kell figyelni arra, hogy pozitív érzések legyenek az életünkben Fotó: Haáz Vince

„A jelenlegi változás előzetes figyelmeztetés nélkül, váratlanul érkezett. Talán senki nem gondolta, hogy ilyen drasztikus lesz, és hogy ilyen szinten érint mindenkit. Hogy az, ami stabilnak, kontrollálhatónak, jól beépültnek bizonyult, hirtelen borul. Krízisben vagyunk. Azonban a krízis kettősséget rejt magában – ha a krízis fogalmát jelölő kínai írásjelet értelmezzük, ennek két komponense van: veszély és esély. Esély a változásra, fejlődésre, átértékelésre, ami tulajdonképpen nem magától a krízistől függ, hanem főként a saját viszonyulásunktól: mennyire élünk vele, és ezekből mit engedünk be a saját lelki világunkba. A krízis hozhatja a poszttraumás növekedést, ami három fő területet érint: a kapcsolatok minőségének javulását, az önmagunkon tapasztalt változásokat, valamint az élethez való alapvető szemléletünket. Azonban most a krízis kezdeti fázisát éljük, a fájdalom, az összeomlás részt, így most lehet nehéz látni a hozadékát e válságnak” – magyarázza Kovács Zsuzsa.

Pánik, stressz, szorongás, depresszió, magány, párkapcsolati nehézségek – ezeket az érzéseket felerősíti a bezártság. De mit tehetünk, hogy ne hatalmasodjanak el rajtunk?

Pánik

A csíkszeredai pszichológus szerint erre a periódusra a kiszámíthatatlanság, kontrollvesztés, szorongás, tehetetlenség, kilátástalanság, bizonytalanság jellemző, a belső biztonságérzet meginog. Próbára teszi a lelki rugalmasságot vagy rezilienciát. Ha ezeket a negatív érzéseket engedjünk elmélyülni magunkban, akkor jöhet a pánikérzés, tehát ebben a periódusban nagyon megnő a pánikrohamok száma. A szakember azt tanácsolja, figyeljünk napi szinten arra, hogy pozitív érzések is legyenek az életünkben, minden napnak legyen meg a maga rutinja, maga öröme vagy akár a kis hétköznapi ünnepe. Erőt ad a lelki stabilitás, az önmagunkba vetett hit.

Stressz

„Stresszhelyzetben jön elő az igazi énünk: a stressz mértéke attól függ, hogyan tudunk alkalmazkodni az adott helyzethez, milyen a problémamegoldó képességünk, mennyire stabil a belső biztonságérzetünk. Lehet, hogy rosszul alszunk, többségében negatív érzelmi skálában éljük a napjainkat, a gondolkodásunk lelassul, és ez ijesztő. Mégis a jelenlegi helyzet kulcsa az elfogadás, a türelem, a megalkuvás. Vannak olyan élethelyzetben levő emberek és olyan személyiségtípusok, akik fokozottabb odafigyelést igényelnek ebben az időszakban. A krízisben megjelenő érzelmi reakció intenzitása is nagymértékben összefügg a temperamentummal, személyiségvonásokkal, korábbi élményekkel vagy fel nem dolgozott traumákkal” – fűzi hozzá.

Szorongás, depresszió

A pszichológus úgy látja, nehéz helyzetben vannak, akik amúgy is hajlamosak a szorongásra, depresszív beállítottságúak, pesszimistábbak, vagy akinek korábban is voltak hangulat-ingadozásai vagy pszichés problémái. Esetükben az adott helyzettől függetlenül még inkább fontos a napi szintű mozgás, mivel eltereli a figyelmet a negatív gondolatok ördögi körétől, amely a szorongást és a depressziót táplálja, illetve az agyban olyan vegyületeket szabadít fel, amelyek javítják a hangulatot, megnöveli a boldogsághormonokat.

Szerencsésebb az – teszi hozzá – akinek már van pszichoterápiás tapasztalata, és képes ezeket ebben a helyzetben is használni, illetve érti a saját belső történéseit, tudatosabban képes kontrollálni a negatív érzéseit és gondolatait, képes aktivizálni magát.

„Ha problémát jelent a félelem, a szorongás leküzdése, az idős szülők miatt érzett aggodalom, otthoni munkavégzés megszervezése kis gyerekek mellett, a szeretteinktől való szeparáció elviselése, vagy megküzdeni a magány, az elszigeteltség, az unalom érzésével, ha nehézség a feszültségek csökkentése, az aggasztó gondolatok elcsitítása, kérjünk segítséget, akár családtagoktól, barátoktól, akár szakembertől. Első helyen mindenképp a fizikai, lelki egészségünk ápolása áll, illetve az erőforrásaink mozgósítása. Törekedjünk arra, hogy a jelenünkben maradjunk érzelmileg, merjük kimondani hangosan a félelmeinket” – tanácsolja a pszichológus.

Magány

Egyénenként változó, hogy ki hogyan viseli az egyedüllétet, ez attól függően, hogy ki introvertált, ki extrovertált. Szomorú – jegyzi meg beszélgetőpartnerem –, hogy sokan vannak most távol a szeretteiktől, vagy nem merik meglátogatni idős szüleiket, netán beláthatatlan ideig külföldön ragadtak, vagy eddig is egyedül éltek. Most felerősödik a honvágy, a magányérzet.

„Segít, ha fel tudjuk ismerni, hogy az adott helyzet hogyan hat ránk érzelmileg, ha el tudjuk fogadni és megélni az érzéseinket, stresszoldó hatása van, ha erről tudunk beszélgetni valakinek.

Az érzések tudatosulásával, kimondásával máris elindul az átdolgozási folyamat, és ez érzelmileg változást eredményez . Érdemes elgondolkodni, milyen új dolgokat tudunk felfedezni magunkkal kapcsolatosan, merjünk belefeledkezni a pillanatokba” – szól a pszichológus mindazokhoz, akiken eluralkodhat a magány érzése.

Párkapcsolati bukkanók

A pszichológus szerint a karantén sok olyan párkapcsolati feszültséget előhozhat, ami eddig nem volt tudatos, felerősítheti a már meglevőket, növelheti a konfliktusok gyakoriságát, mélységét. Ajánlatos elválasztani, ezekből mi szól a partnernek, mi szól a helyzetnek.

Kihívás lehet ez a periódus azoknak a pároknak – fűzi hozzá – ahol hiányzik az érett, érzelmi kommunikáció, vagy korábban sem volt meg a tudatos egymásra figyelés és az érzelmi szükségletek kölcsönös felismerése, ahol érzelmi szakadék van a pár között.

„Azok, akik társas magányban élnek évek óta egymás mellett, és míg korábban ennek tompítására egyénenként különbözőképp feltöltődhettek, barátokkal találkozhattak, most ez csak a partnerre korlátozódik. A krízis lehetőséget adhat ezen hiányok felismerésére és rendezésére, az egymáshoz való visszataláláshoz vagy épp a nagyobb mértékű eltávolodáshoz. Jól működő kapcsolat esetén lehetőség van az önfeledt együttlétekre, az összetartozás megerősítésére, a kettesben történő édes semmittevésre”.

Fokozott kihívás ez a periódus ott, ahol érzelmi szakadék van a pár között Fotó: Gábos Albin

Legnehezebb helyzetben azok vannak, akiknek kifejezetten rossz vagy bántalmazó a kapcsolata, és össze vannak zárva a bántalmazóval, ahol jelen van az alkoholizmus vagy egyéb függőség a családban. Ott igazán nagy problémát jelent az elszigetelődés – mondja a pszichológus, aki szerint a helyzet hozta feszültségek miatt felerősödhet a családon belüli agresszió, az alkoholproblémák. Ilyen esetben kérjünk segítséget, úgy önmagunk, mint gyerekeink biztonsága érdekében – tanácsolja.

A változás a mi kezünkben van

A külső körülményeken nem tudunk változtatni, de a belső dolgaink tőlünk függnek – nyomatékolja Kovács Zsuzsa. Azaz figyeljünk arra, hogy milyen információkat engedünk be az életünkbe, mire helyezzük a fókuszunkat ebben a periódusban, mivel töltjük az időnket.

„Érdemes feltenni magunknak a kérdést: milyen pozitív változásokat hozhat a krízis? Újra kapcsolatba kerülni önmagunkkal, döntést hozni bizonyos életterületeken, vagy meglépni azt ami már rég érik az életünkben – akár szakmailag, akár a magánéletünket illetően.

Lehetőségünk van a saját valóságunkat érzékelni, szembenézni a jelenünkkel, az életünkkel, elmenekvési lehetőségek nélkül. Úgy érzékelem, időt kaptunk magunkra, a családunkra. Gondolkodási időt saját lehetőségeink mérlegelésére. Meg kellett állni mindannyiunknak, választási lehetőség nélkül, és ez már önmagában egy nagy változás. Spontaneitást tanulunk, a én-határaink megerősítését, kompromisszum-készséget és türelmet. Hiszem, hogy egy figyelmeztetőt kaptunk, és feltehetjük magunknak a kérdést: hogyan tovább, mi az, amit másképp kellene működtessünk, másképp kellene megéljünk, értékeljünk, érzékeljünk a saját életünkben, melyek a pozitívumai, az ajándékai ennek a kényszerhelyzetnek?”

A pszichológus szerint a karantén sok ember életébe hozott máris pozitív fordulatot. Ebben az esetben – mondja – merjünk jól lenni bűntudat nélkül, felszabadultan, értékeljük a helyzet adta előnyöket. „A pozitív érzéseink erősítik az immunrendszerünket, így az otthonmaradás mellett ez a legjobb, amit tehetünk magunkért: örüljünk, nevessünk, mozogjunk, lazuljunk, szeressünk” – tanácsolja.

A pozitív érzéseink erősítik az immunrendszerünket, így az otthon maradás mellett ez a legjobb amit tehetünk magunkért: örüljünk, nevessünk, mozogjunk, lazuljunk, szeressünk Fotó: Colcer Zsolt

Kovács Zsuzsa ugyanakkor azt is megosztotta, ő személy szerint hogyan viszonyul a jelenlegi helyzethez, napi szinten szem előtt tartva ennek előnyeit. Mint megjegyzi, ma már minőségibb idő jut gyermekeire, szeretteire, kimaradt a rohanás az életükből.

„Szokjuk az otthontanulást, szokom, hogy csak online terápiázhatok. Figyelek arra, hogy legyen magamra időm, és bár az elővett halogatási listámmal lassan haladok, mégis megvannak a mikrosikereim. Én például a karantén végére célt tűztem ki magam elé, ennek elérése érdekében pedig minden nap egy apró dolgot teszek meg magamért, ami megadja a lendületet. Az apró dolgokban hiszek, ezek biztosítják a jó érzéseimet, így tartom szinten magam pszichésen. Erős a hitem, hogy könnyedén, sérülésmentesen, túl leszünk ezen a perióduson” – mondja.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport