HIRDETÉS

A kádtól az újabb slágerekig: Erdélyben turnézik az Intim Torna Illegál

Péter Beáta 2019. november 11., 18:00

Erdélyi miniturnéra indul a magyarországi Intim Torna Illegál zenekar. A négyállomásos klubturnén a közönségnek először mutatják be két legújabb dalukat, de a korábbi slágerek is felcsendülnek. A közkedvelt formáció jövő év januárjában ünnepli tízéves fennállását. S ha kerek évforduló, akkor visszatekintés: a kezdetekről, a slágereikről, a koncerteken fel-felbukkanó fürdőkádról, a nehezebb és sikeres időszakokról is szó esett, amikor a zenekar két tagjával egy budapesti kávézóban találkoztunk.

Először indulnak klubturnéra Erdélyben a fiúk Fotó: Forrás: Intim Torna Illegál

Az Intim Torna Illegál (ITI) nevű alternatív rockzenekart 2010-ben alapította a Kistehén Tánczenekarból kilépett Dorogi Péter, Kiss Sándor, Gálos Ádám és Nádasdi János. Első lemezük 2010-ben jelent meg Cirkusz címmel, a másodikat 2012-ben adták ki Kísérlet címmel, majd két évre rá érkezett a Mindenkinek igaza van. 2016 szeptemberében a zenekar basszusgitárosa és menedzsere, Kiss Sándor kilépett az együttesből. A három éve megújult zenekar – Bikali Sándor basszusgitárossal – az elmúlt időszakban rengeteg koncertet adott, 2018-ban új albummal jelentkezett Élni jöttünk címmel, mely fizikai formátumban aranylemez lett. A zenekar 2019 elején új kislemezdallal, a Hibátlannal ajándékozta meg rajongóit, majd tavasszal számot írt és klipet készített az ittas vezetés ellen. A Feltöltve című dalban közreműködött a Készenléti Rendőrség rézfúvós zenekara is, amely fellépett az ITI nagy sikerű június 20-i koncertjén is a Budapest Parkban. Az igen sűrű fesztiválidőszak – az erdélyi közönség a VIBE-on és Tusványoson is bulizhatott az ITI koncertjén – után az Intim Torna Illegál ősszel erdélyi miniturnéra indul, hogy aztán kisebb szünetet tartson születésnapi koncertje előtt.

A zenekar legelső koncertjét 2010 januárban tartotta. A Kistehén Tánczenekarból kilépő zenészek asztalfiókjában csak pár demó lapult, igazából két hét alatt írták meg az újonnan formálódott zenekar első lemezét.

„Nagyon gyorsan jött egy koncertfelkérés, de nem voltak még készen a dalaink, talán csak a Hipnotizőr király volt meg, de az is angolul, és a Szeptemberben. A nevet is gyorsan ki kellett találni: akkori basszusgitárosunk, Sanyi, bement egy mosdóba, ott látta az »intim tornát vállalok« falfeliratot. Azonnal rányomta az i-re a pontot: ez lesz a nevünk, Intim Torna Illegál” – emlékezett vissza a kezdetekre Dorogi Péter.

Egy ilyen névre nyilván felkapja a közönség a fejét, és az is nyomott a latban, hogy nem teljesen a nulláról indultak, nem ismeretlen emberek alakítottak egy zenekart – vélik. „Talán az elején ez adott egy kis löketet, az első koncertnél valamilyen hírértékkel bírt, hogy a srácok a Kistehénből alapítottak egy új zenekart. De ez hamar lekopott, az első fél év után már nem volt érdekes, mert egy teljesen új dolgot kezdtünk csinálni a korábbiakhoz képest. A mostani rajongóink nagy része valószínűleg nem is tudja – és nem is baj – , hogy a Kistehénből jöttünk, mert már olyan régen volt. Most leszünk tíz évesek, úgyhogy »arccal a dalnak!«” – mondta nevetve Gálos Ádám.

A zenekar tagjai:
Dorogi Péter – ének, gitár
Gálos Ádám – dob
Nádasdi János – ütőhangszerek, rap
Bikali Sándor – basszusgitár

Kérdésemre, hogy melyiket tartják az első átütő daluknak, Péter a Vágjál lyukat a kádban címűt említi. „Ez nagyon beakadt az embereknek, és nagyon sokat játszották, a rádió beégette az emberek memóriájába. Elmondani százszor egy dalban, hogy Vágjál lyukat a kádban… Ki tudja, hogy mit jelentett? Egy teljesen banális alternatív agyszülemény volt, amely akkor éppen beletalált a magyar rádiózás eszköztárába. Nagyon sok szövegírónak megtetszett. Hirtelen ott találtuk magunkat egy színpadon a Kiscsillaggal, és Lovasi énekelte, hogy Vágjál lyukat a kádba.”

Dorogi Péter és Gálos Ádám Fotó: Péter Beáta

Ádám szerint a dal a zenekar nevéhez is stimmelt, összeégett a kettő. Ugyanakkor ő korszakokra bontja, hogy melyik dal hová vitte őket. „Ha így tíz év távlatából visszanézek, akkor azt látom, hogy

az első, ami megpecegtetett minket, az a Hipnotizőr király volt. De ez először Erdélyben lett híres szám, ott kezdték el játszani. És amikor kimentünk, nagyon meglepődtünk, hogy ezt hogy tudják és éneklik, hogy diszkókban és partikban nyomják, és buliznak rá.

Itthon játszogatták ugyan a rádiók, de nem lett akkora sláger, mint ott. Aztán jött a Vágjál lyukat a kádba, ami meghozta az átütő sikert. Itthon a Petőfi Rádió elkezdte játszani rotációban napi négyszer, és ott indult be a zenekar karrierje, mindenki megismert minket, és hirtelen olyan zenekarok mellett találtuk magunkat, akiket előtte csak néztünk. Emlékszem, az első Volt fesztiválon, amelyre az Intim Tornával lementünk 2010-ben, nagyjából a benzinpénzt ki tudtuk fizetni. Ez így indult. Fellépett akkor a Kiscsillag is, és csak néztük, hogy hű! Fél évre rá pedig együtt játszottunk. A Vágjál lyukat a kádban meghozta az ismertséget nekünk, de utána is szépen megvoltak a korszakok. Jött a Mennyország kapujában, ami szintén emelt rajtunk, még több emberhez jutottunk el, a Petőfi Rádióban vezette a slágerlistát. Aztán volt az Örökké, azt már szinte minden rádió játszotta, nagy sláger lett.” Ez utóbbi dal lett az, ami videóklip nélkül is meghozta a több millió nézettséget a YouTube-on a zenekar számára, mára több mint kilenc millióan kattintottak rá ezen a felületen.

Aki követi a zenekar pályafutását, tudja, hogy az Intim Torna Illegál koncertjein időközönként feltűnik egy igazi fürdőkád is a közönség körében. De hogyan került a kád a nézőtérre? Kiderült, még 2011-ben volt egy erdélyi turnéjuk, amely során egyetemi bulikban zenéltek. „Kolozsváron voltunk az egyetemi napokon, vizespólóverseny meg hasonlók voltak, és ott játszottunk egy kicsi színpadon rengeteg ember előtt. És ahogy elkezdtük játszani a Vágjál lyukat a kádba számunkat, azt láttuk, hogy a közönség soraiból egyszer csak felemelkedik egy kád, ül benne egy srác, és fúrja a lyukat a kádban. Mi tátott szájjal játszottunk, csoda volt, hogy tudtunk játszani. Néztünk egymásra, ledöbbentünk, ez a pillanat belénk vésődött, azelőtt soha nem láttunk ilyent. Utána még jó párszor megcsinálták ezt a koncertjeinken” – elevenítette fel Ádám.

A koncertjeiken mindig nagy buli van Fotó: Facebook.com/Intim Torna Illegál

A beszélgetés során visszakanyarodunk a „benzinpénzre”, a kezdeti időszak nehézségeire. Péter rámutatott, nehéz időszak volt ez anyagi szempontból, a családjaik is megérezték, megszenvedték. És közben ők be kellett bizonyítsák, hogy zenésznek lenni az életfelfogás, életérzés, ahol a pénz majdhogynem nem is számít. „De ezt otthon elhitetni az anyukákkal, feleségekkel, gyerekekkel, barátokkal zűrzavaros volt, és nagy volt a nyomás. Össze kellett húzni a nadrágszíjat. Minden pénzünket bele kellett rakjuk. Akkoriban vállaltam olyan melót is, mint például bútorrakodás. Bútort rakodtam egy teherautóról ki meg be, napidíjért, hogy legyen otthon mit enni. Közben mentek a próbák, és kívülről a család úgy látta, hogy ez nagyon nehéz dolog. Ha az ő támogatásuk és elfogadásuk nem lett volna, akkor még nehezebb lett volna. Kellett a támogatás.”

Ádám hangsúlyozta, azokban az időkben is mindannyian a zenéből éltek, számukra ez volt a főállás. „Kiszálltunk egy jól működő dologból (Kistehén Tánczenekar), ott voltunk nagyjából a semmiben, és hinnünk kellett egy új zenekarban, új életben. Annyit tudtunk akkor csinálni, hogy napi nyolc órát próbáltunk, és ezzel foglalkoztunk, ez tette ki a mindennapjainkat. Így toltuk mind a négyen bele a munkát és az energiát, és nagyon hittünk benne. Hittünk, de nem volt annyira egyértelmű, hogy ez egy jól működő, sikeres zenekar lesz, amiből pénzt is fogunk keresni. Nyilván a zenészségben nem a pénz az elsődleges, de az élethez pénz kell. Nagyon nehéz volt az első időszak, de szépen túléltük.”

Péter szerint a zene, a közönség vitte őket akkoriban előre. Amikor kiálltak a színpadra négyen, akkor érezték, hogy nagyon jó együtt lenni.

Ádám is úgy véli, azért is tudtak hinni a közös zenélésben, mert minden koncertjükön látszott, hogy a közönség is szereti és ők maguk is szeretik, amit csinálnak.

Nehezebb és sikeresebb időszakok: közel tíz éve alakult az Intim Torna Illegál Fotó: Facebook.com/Intim Torna Illegál

Három évvel ezelőtt volt egy törés a zenekar életében, a kezdeti felállás megszűnt, hárman viszont tovább vitték az ITI-t, és új basszusgitáros került a csapatba. „Nagyon sok energiát fektettünk a zenekarba, valószínű, hogy elfáradtunk egy kicsit. És akkor nyilván kellett egy új löket, és ez tagcserével járt. Onnantól kezdve mindenki arra kezdett figyelni, hogy visszatöltse magába az energiákat, hogy megtalálja a saját boldogságát, azért, mert ha valaki nem boldog, a másikat sem tudja boldoggá tenni. Mindenki elkezdte feldolgozni az elmúlt éveket, mindazt, ami történt velünk. És most eljutottunk egy olyan pontra, hogy mindenki kiegyensúlyozottá vált. Most egyébként két új dalt próbálgatunk, és nagyon jó együtt lenni, organikusan jönnek a dolgok. Újra megtaláltuk az előadói énünk mögött a művész és alkotó énünket, és újra tudjuk egymást támogatni az alkotásban” – magyarázta Péter.

Két legújabb dalukat az erdélyi közönség hallhatja elsőként Fotó: Forrás: Intim Torna Illegál

A zenekar először érkezik klubturnéra Erdélybe. Mint mondták, szeretnek ide járni koncertezni, szeretik az itteni embereket, és azt, hogy itt még mindig megvan a természethez való közelség. Úgy látják, hogy a zenei ízlés is kicsit másabb, talán nyersebb, mint Magyarországon. „Tusványoson négyszer játszottunk eddig, és mind a négy más volt, mindenik nagyon jó, de nincs két egyforma koncert, mint ahogy két egyforma közönség sincsen. Erdély nekem arról szól, hogy az emberek nyitottak, tiszta szívűek, szeretnek bulizni és szeretik megélni a dolgokat. És nagyon örülnek, becsülik, ha elmegy Budapestről egy zenekar koncertezni. Mindig elképesztő nagy buli van, mindig más, de az biztos, hogy a mostani turnén is hatalmas bulik lesznek” – vetítette előre Ádám.

A beszélgetésünk végén az is kiderült, hogy két új dalukat is a turnén fogják játszani először. „Az egyik az bulisabb, a másik picit összekarolósabb, lassúbb, akusztikusabb, romantikusan festői” – árulták el.

A turné állomásai:
2019. november 13. – Kolozsvár, FORM SPACE
2019. november 14. – Marosvásárhely, Jazz&Blues
2019. november 15. – Csíkszereda, GRUND
2019. november 16. – Nagyvárad, Moszkva Kávézó


0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.