Babylon: több mint háromórás kendőzetlen grandiózusság Hollywood első aranykoráról

Tamás Attila 2023. január 28., 21:41

Sokakat megbotránkoztathat, az igazi filmrajongóknak azonban igazi csemege Damien Chazelle eddigi legnagyobb filmje, a rengeteg statisztával, pazar látványvilággal és elképesztő kosztümökkel készült Babylon, ami Hollywood első aranykorába kalauzolja a mozi szerelmeseit. Kritika.

Babylon: több mint háromórás kendőzetlen grandiózusság Hollywood első aranykoráról
galéria
Fotó: Paramount Pictures

Damien Chazelle rendező egy üde színfoltja a kortárs Hollywoodnak. Az eredetileg zenésznek készülő, még mindig nagyon fiatal tehetség eddig készült négy filmje mind Oscar-közelbe került – hol hangsúlyosan, hol kevésbé kiemelkedően – második filmje, a Kaliforniai álom (La La Land) pedig a legfiatalabb Oscar-díjas rendezővé tette őt, mindössze 32 évesen. (A díjátadón először tévesen ezt jelentették be a legjobb filmként is, hogy aztán rögtön kiderüljön, hogy mégsem Chazelle filmje, hanem a Moonlight nyerte a legjobb filmnek járó Oscart 2017-ben.)

Chazelle a köztudatba a Whiplash című drámájával robbant be, amiben egy meglehetősen szadista, és egyedi módszereiről ismert zenész-oktató hozza ki a legtöbbet az ígéretes dzsesszdobosból. A J.K. Simmons és Miles Teller főszereplésével készült alkotás 2015-ben öt Oscar-jelölést gyűjtött be, amiből hármat díjra is tudott váltani, köztük a veterán Simmonst is Oscar-díjas színésszé tette. A film sikerének köszönhetően készíthette el Chazelle az újabb ígéretes projektjét, Kaliforniai álom című musicalt Emma Stone-nal és Ryan Goslinggal a főszerepben. A bárzongorista és a feltörekvő színésznő előtt álló kihívások, és a be nem teljesült szerelemről szóló zenés film rögtön 14 Oscar-jelölést kapott (emiatt 2017-es díjszezon egyik legfontosabb alkotása lett),

a több mint egytucatnyi jelölésből pedig hatot sikerült is díjra váltania, és „szinte” a legjobb film díját is elvitte.

Chazelle következő filmje a First Man, Neil Armstrong, az első, Holdra lépő űrhajós családi drámájába, és a holdmisszió részleteibe enged betekintést, ez azonban már nem aratott akkora zajos sikert, mint a fent említett Kaliforniai álom, és be kellett érnie egy Oscar-díjjal a legjobb vizuális effektusokért, olyan blockbustereket utasítva maga mögé ebben a kategóriában, mint a Bosszúállók: Végtelen háború, a Ready Player One, vagy a Solo: Egy Star Wars-történet, ám a többi három (szintén technikai kategóriában kapott) jelölését már nem tudta díjra váltani.

Fotó: Paramount Pictures

A fiatal rendező ezt követően elkezdhetett dolgozni a több mint egy évtizede dédelgetett nagy projektjén, és visszatérhetett ahhoz a világhoz, ami igazán sokat jelent számára:

új filmjében a Babylonban grandiózus léptékben élhette ki és mutathatta meg a mozi és a zene iránti rajongását.

A több mint három órás alkotásban Chazelle Hollywood első aranykorát, a némafilmek és az akkori sztárok világát, a dekadenciát, a romlást, és a széles közönséget meghódító filmiparban végbemenő változásokat taglalhatta a rá jellemző alapossággal, gyönyörűen megkomponált zenei betétekkel, állandó alkotótársával, és barátjával, a szintén rendkívül tehetséges Justin Hurwitz zeneszerzővel együtt.

Fotó: Paramount Pictures

A Babylonban semmi sincs elaprózva és elkendőzve, kezdve attól, hogy a nyitójelenetben egy elefánt fossa le az őt szállító járművet a hegyen kitolni akaró egyik munkást, majd folytatódik egy olyan eszement – a húszas évek Hollywoodjának egyik, semmi közepén levő kúriájában zajló – bulival, amit talán a Caligula óta nem láttunk. Itt aztán van minden:

hegyekben, pontosabban polcokon állnak a kábítószerek, fél- és teljesen meztelen táncosok, magukból kivetkőzött színészek, rendezők – egyszóval az akkori szakma krémje – az őket szórakoztató zenészek, és a kedvükben járó személyzet, valamint az első jelenetben megmutatott elefánt is, amit a parti nagy attrakciójának és figyelemelterelésnek is számít.

Ez az orgiába átcsapó hatalmas tivornya olyan képsorokat is felvillant, amin a prűdebb nézők bizony felállnak a moziszékből és elhagyják a termet, de a többség tovább sodródik ebbe a fékevesztett fikcióba, ahová a film egyik főszereplője, a híres színésznővé válni akaró Nellie LaRoy begurul egy lopott autón, és hírességnek adva ki magát, veti bele magát ebbe a miliőbe, hogy végül

átszellemülve hitesse el magával, hogy mindenki őt és az istenadta tehetségét akarja.

Fotó: Paramount Pictures

A másik oldalon pedig az ünnepelt filmsztár, a Brad Pitt által játszott Jack Conrad érkezik a buliba, akivel mindenki smúzolni akar, mindenki a talpát nyalja, az aktuális felesége pedig éppen elválni készül tőle az elviselhetetlen természete miatt, a legjobb barátja pedig épp egy szakadékba hajtatná az autót amibe szerelmi csalódás miatt zárkózott be.

Ez a meglehetősen kaotikus első szekvencia adja meg az alaphangot a film történéseinek, amit aztán több mint két és fél óra alatt bont ki a rendező emlékezetesebbnél emlékezetesebb jelenetekben. A némafilmek korában járunk, ahol már vannak jól bejáratott filmsztárok, a filmipar pedig ahogy a neve is mutatja, futószalagként működik:

sivatagban felállított szabadtéri stúdiókban forognak párhuzamosan a mozgóképek, statiszták százai háborognak az éhbér miatt, vagy épp beöltözve várják a következő jelenetet, stábtagok, sminkesek sürögnek, forognak, operatőrök, rendezők adnak utasításokat, forognak a kamerák, készülnek a tömeg- és a szűkre szabott jelenetek.

Fotó: Paramount Pictures

A buli másnapján itt látjuk viszont Nellie-t és Jack-et, két különböző film forgatásán, de míg a férfi a buli utáni, részegen a saját villájának medencéjébe esést követően, rövid alvás után kisimulva érkezik a forgatásra, a nő egy nyomortanyáról – vagyis legalulról – érkezik. Egy dolog a közös bennük: mindketten született tehetségek, akik legyenek bármilyen lelki vagy fizikai állapotban is, ahogy a kamera venni kezdi őket, teljesen átlényegülnek az általuk eljátszott szereplővé,

kérésre sírnak, táncolnak, térdre ereszkednek, sőt, Nellie még azt is megkérdezi az őt instruáló rendezőtől, hogy hány könnyel kéri az adott jelenetet.

És míg Nellie mindenkit lenyűgöz a senkihez sem fogható színészi adottságaival, Jacket a forgatási nap végén már hullarészegen támogatják fel a hegyen, ahol lovagként kell csókolóznia a filmje főhősnőjével, a film csúcsjelenetében, ami egyébként a film harmadik főszereplőjének, a Nellie-be reménytelenül szerelmes Manny talpraesettségének köszönhetően jön össze.

Fotó: Paramount Pictures

Nem is érdemes ennél jobban belemenni a Babylon cselekményének taglalásába, elég az, hogy a rendkívül hosszú játékidő alatt alapos betekintést nyerünk a filmipar hajnalába, a némafilmek elkészülésének folyamatába, majd abba a forradalmi technológiai újításba, ami kinyírta, pontosabban felváltotta a beszéd nélküli mozgóképet, vagyis

láthatjuk miként nyer teret a hangosfilm a némafilm rovására és színház ellenében, ami a fejlődés mellett a korábbi filmes korszak és az abban sztárolt színészek kultuszának leáldozását is jelentette.

Igazából jelenetek és történetek füzére ez a film, ami ha nem a mozi iránti rajongásról és tiszteletről szólna, akkor könnyen végezhette volna minisorozatként is valamelyik streamingszolgáltató kínálatában, Chazelle azonban nem ismert megalkuvást, és

bár az alkotás görbe tükröt mutat az egykori Hollywoodnak, és kendőzetlenül mutatja be a filmipar kegyetlenségeit a 20-as évektől egészen az 50-es évekig, a Paramount stúdió mégis bevállalta az esetleges újabb oscar-jelölések és díjak reményében, ha már profitra nem nagyon számíthatott az ünnepi szezonban, többek között az Avatar és egyéb aktuális blockbusterek mellett.

Fotó: Paramount Pictures

Chazelle tehát a korábbi munkáiból kiindulva egy megbízható rendező, és ezúttal is arról van szó, hogy díjakra jelölhető álomprojektet készíthetett el nagy költségvetésből az egyik vezető hollywoodi stúdiónál, az esetleges szakmai díjak reményében. Ezt húzták most keresztbe az Oscar-jelöltekről döntő Filmakadémia tagjai, hiszen majdhogynem ignorálták az alkotást, és

sem magát a filmet, sem pedig Margot Robbie lehengerlő alakítását nem jelölték a fontos kategóriákban, így a Babylonnak be kell érnie a legjobb díszlet, legjobb jelmez és legjobb eredeti filmzene kategóriákban kapott jelölésekkel.

Emellett anyagilag sem áll jól a film szénája, hiszen – bár karácsonykor csak limitált forgalmazásban mutatták be – a 80 millió dolláros büdzséjéhez képest még mindig masszívan veszteséges az épp 30 millió dollárt elérő jegybevételeivel, ami várhatóan nőni fog a díjszezonnak és a széles körű moziforgalmazásnak köszönhetően.

Fotó: Paramount Pictures

Bár úgy tűnik, hogy a legfiatalabb oscar-díjas rendező ezúttal mellényúlt – a film megosztó fogadtatása miatt is –,

a filmrajongóknak és a mozi szerelmeseinek igazi csemege a Babylon, ami kendőzetlenül mutat be egy letűnt kort, és a mozi intézménye előtt is leborulva tiszteleg.

Az a film, amiért az ember a blockbusterek mellett moziba megy, hogy valami olyat láthasson, olyan kivitelezésben, amit máshol sehol. Igaz, hogy már nem filmen és az úgynevezett gyöngyvásznon, hanem pixelekből összeálló digitális formátumban. De mégiscsak egy lesötétített teremben, más emberek mellett tud könnyes lenni a néző szeme egy-egy megható jelenetnél, tragédia ábrázolásánál, vagy épp a gyönyörűen megkomponált zenére összevágott montázs láttán.

Fotó: Paramount Pictures

Egyszóval a Babylon is ott a nagybetűs filmélmények között, amire sokan emlékezhetünk majd úgy az évek távlatából, hogy mekkora élmény volt ezt is moziban látni még akkor is, ha történetesen nem halmozták el a legrangosabb szakmai díjakkal. Ettől ez még egy kiváló moziélmény volt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport