Balatonfüredi Prímásverseny: várják a jelentkezőket

Liget 2020. július 03., 11:10

Hagyományos magyar népzenét játszó, 16 és 35 év közötti hegedűsök jelentkezését várják július 6-áig a Balatonfüredi Prímásverseny szervezői. A versenyt, amelyet nyolcadik alkalommal szerveznek meg az Anna-fesztivál rendezvényeként, július 21-én és 22-én tartják a balatonfüredi Kisfaludy Galériában.

Balatonfüredi Prímásverseny: várják a jelentkezőket
galéria
A versenyen minden prímásnak két kötelező és egy szabadon választott versenyszámot kell bemutatnia Fotó: Pixabay

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke prímásversenyt hirdet hagyományos magyar népzenét játszó hegedűsök számára.

Pályázhat minden, a táncházmozgalomban tevékenykedő, illetve az autentikus magyar népzenei hagyományt ápoló hegedűs,

aki a verseny napjáig betöltötte a 16. életévét, de még nem múlt el 35 éves – áll a felhívásban. A versenyen minden prímásnak két kötelező és egy szabadon választott versenyszámot kell bemutatnia, egyenként 5-5 perc időtartamban.

A kötelező versenyszámokban a versenyzőknek széki és gömöri összeállításokat kell muzsikálniuk, a szabadon választott versenyszámban pedig a teljes Kárpát-medence népzenei anyagából választhatnak.

A megmérettetés során a szervezők minden versenyző számára gondoskodnak a megfelelő színvonalú kísérő zenekarról. Az első három díjazott pénzjutalomban részesül, az első helyezett további nyereménye pedig, hogy felléphet a 196. Anna-bálon. A zsűri tagjai a magyar népzene elismert szakemberei: Árendás Péter, Koncz Gergely, Lakatos Róbert és Salamon Beáta.

Július 22-én 21 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet tartanak. Pályázni július 6-án 12 óráig lehet a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével. Bővebb információt itt találnak. 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.