Klasszikusok a Cenk alatt

Liget 2019. október 17., 14:18 utolsó módosítás: 2019. október 17., 14:25

Három országbéli nemzeti színház érkezik Brassó magyar színházfesztiváljának harmadik kiadására. Október 24–27. között krimit, zenés vígjátékot, tragédiát és három felvonásban példázatot is láthatnak a színházkedvelők, ugyanakkor számos kísérőprogram színesíti a seregszemle kínálatát.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a Lovagias ügy című előadást hozza Brassóba Fotó: Forrás: Zenthe Ferenc Színház Facebook-oldala

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, valamint a budapesti Nemzeti Színház társulata is fellép egy-egy előadással a III. Brassói Magyar Színházfesztiválon. Ott lesz továbbá Magyarország egyik „legfiatalabb” színháza, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház is, amelynek produkciójában Koltai Róbert látható majd.

„Idén a klasszikus műfajokból állítottunk össze egy teátrumi csokorra valót: lesz krimi, zenés vígjáték, tragédia és példázat három felvonásban. De ez még mindig csak a Drámai Színházban megtekinthető előadásfelhozatal. Mindemellett, természetesen az idén is gondoskodtunk a nagyszínpadi előadásokat kísérő programokról és előadásokról: lesz Kovács András Ferenc verseiből összeállított koncert-előadás, és vendégül látjuk a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagjaiból álló Loose Neckties Society színészzenekart is. Városunk szülöttjét, Sebestyén Aba színészt, rendezőt hazavárjuk Székely Csaba drámaíró briliáns »egyszerű történetével«, és ugyancsak a színház »brassói ízeit« ünnepeljük a az Áprily Lajos Főgimnázium diákszínjátszó csoportjának, a Grimassz fellépésével” – írják a szervezők.

A részletes program a fesztivál Facebook-oldalán böngészhető.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat