Gyermek születék: advent a színházban

Liget 2019. november 21., 15:51

Előadással készül az adventi időszak beköszöntére a Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhely tagozata: a kicsik és nagyok a Gyermek születék című, a hagyományos betlehemes játék alapjaira épülő zenés-bábos előadást a december elsejei bemutatón tekinthetik meg.

Javában zajlanak az előadás próbái Fotó: Bálint Miklós Mónika

„Nagyon régen történt mind az, amiről szó esik, olyan régen, hogy akkor még egyetlen élőlény sem lakta a földet. Nem voltak házak, se kicsik, se nagyok. Nem voltak utcák, boltok, iskolák. Nem volt anya, apa és jóéjtpuszi sem volt, és születésnapod sem. Nem volt hang meg fény. Nem volt más csak a nagy üresség, a semmi. Az előadásunk pedig arról szól, ami ezután következett: Ádám és Éva botlásáról – valamint beszélünk egy gyermekről, az Isten Fiáról, aki sok évvel ezelőtt egy istállóban született, hogy Ádám és Éva vétkét eltörölje és példát mutasson az isteni tervről: a Szeretetről” – fogalmaz az előadás rendezője, Lukács Emőke, aki ez alkalommal Kőmíves Boróka színésznővel és Osváth Ildikó vendégművésszel dolgozik együtt.

Az előadást a színház épületében ideiglenesen kialakított Pincestúdióban tekinthetik meg a nézők, amely a régi Siculus bár helyén található.

A december 1-én, 18 órától tartott bemutató után a nézők az alábbi időpontokban tekinthetik meg az előadást: 2-án 18 órától, 5-én 10 órától, 6-án 10 és 12 órától, 8-án 18 órától, 9-én és 10-én 10 és 12 órától. Az utolsó előadás egybefonódik az Udvarhelyen már hagyományossá vált Karácsonyi Vásár programjával, így 22-én 18 órától tekinthető majd meg a Tamási Áron Gimnázium Nyírő József dísztermében.

Szereplők: Kőmíves Boróka, Lukács Emőke, Osváth Ildikó m.v.; díszlet- és jelmezterv: Bíró Boglárka m.v.; bábok: Lénárt András, Bíró Boglárka m.v.; zene: Osváth Ildikó m.v.; rendező: Lukács Emőke.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat