Los Angelesig táncolnak Sepsiszentgyörgy fiataljai

2023. december 29., 13:48

Jövőre az Amerikai Egyesült Államokba utazhat a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája és a Love To Dance Egyesület húsztagú társulata. A Bukarestben szervezett novemberi elődöntőn elért kimagasló eredményeiknek köszönhetően kijutottak a Los Angeles-i világbajnokságra, ez viszont egyénenként több ezer lejbe fog kerülni, így a tánccsapatnak minden támogatásra szüksége van.

Los Angelesig táncolnak Sepsiszentgyörgy fiataljai
galéria
A Love To Dance Egyesület táncosai mindannyian részt vesznek a jövő évi világbajnokságon Fotó: Molnár Enikő

A sepsiszentgyörgyi Love To Dance húsz táncosa összesen három kategóriában nyerte el a zsűri elismerését a sportág legnívósabb, World of Dance nevű táncversenyén.

A megmérettetésen összesen 11 ország vett részt,

a Romániát képviselő háromszéki lányok formációi közül a fiatalok kategóriájában a Dancing Dolls negyedik a 43-ból, a One Beat tizennyolcadik a 34-ből, a nagycsapatos fordulón pedig a Mega Crew tizennegyedik helyet ért el a 34-ből, a lányok ezekkel biztosították a részvételt a Los Angeles-i próbatételen.

Molnár Enikő koreográfus és a csapat oktatója kérdésünkre elmondta, hogy

13 éve versenyeznek, de eddig még soha nem volt még olyan erős a mezőny, mint idén, és ez elsősorban az amerikai többségű, világhírű táncosokból álló zsűrinek tudható be.

Ráadásul a korosztályok összevonása is nehezített a versenyzők helyzetén, a 6 és 18 év közötti fiatalok közül kicsik és nagyok egyaránt riválisok voltak. Az oktató hozzátette, hogy

a csapatok esetében is magasra tették a lécet, hiszen a kisebb és nagyobb létszámú alakulatok is egyazon a kategóriában mérték össze a tudásukat.

Éppen ezért a Mega Crew, amelyben összesen húszan alkotnak és a Onebeat, amelyben csupán heten, egymással is versenyeztek a bukaresti elődöntőn.

Azért nehéz a World of Dance, mert nincs leosztva korcsoportra vagy formációra, mindenki egyszerre versenyzik. Pont ezért jelent kimagasló eredményt a Dancing Dolls negyedik helye, ami akkor minket is sokkolt, de hihetetlenül örültünk neki”

– fogalmazott a koreográfus.

A csapat produkcióit minden fellépésen és versenyen elismerő taps kíséri Fotó: Molnár Enikő

A világbajnokság 2024. július 28. és augusztus 3. között zajlik, az előkészületeknek viszont már most nekifogtak, a próbákat januárban kezdik.

Molnár Enikő szerint azonban a világszintű versenyre kijutni éppen olyan drága, mint amilyen álomszerű. A számítások szerint a kiutazásra, regisztrációs és egyéb díjakra, szállásra, étkezésre, vízumra legkevesebb 8000 lejjel kell készülniük a tagoknak egyenként.

Csak a részvételi díj fejenként 225 dollár, a versenyzési díj egy táncra 200 dollár. Így például a Dancing Dolls tagjai, akik egyben a Mega Crew táncosai is, már alapvetően 400 dollárral indítanak”

– részletezte az oktató, aki most azon dolgozik a lányokkal, hogy minél hamarabb összegyűjtse azt a kezdő összeget, amivel az elkövetkezendő pár hétben ki tudják fizetni legalább a repülőjegyeket és vízumot, hogy bebiztosíthassák maguknak az utat.

Nem csak Romániát, Sepsiszentgyörgyöt is képviseljük a világbajnokságon. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez összejöjjön, 13 év kemény munkája van benne. Megérdemeljük, hogy ott legyünk”

– hangsúlyozta Molnár Enikő és hozzátette, hogy gyakorlaton túl most anyagi segítségre is szorul a csapat, hogy valóra váltsanak egy régi álmot.

Külföldi oktatók bevonásával két vadonatúj tánccal készülnek az amerikai megmérettetésre, ahol az utolsókig küzdeni fognak a lehető legjobb helyezésért. A társulat éppen ezért a legkisebb hozzájárulásért is hálás a támogatóknak.

Akik szeretnék segíteni a lelkes táncosokat abban, hogy Háromszék hírét egészen az Egyesült Államokig vigyék, adományozhatnak a Love To Dance Egyesület bankszámlájára: IBAN RO38BRDE150SV33859641500.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.