Minden vágya egy olimpiai érem

Liget 2020. február 18., 11:36 utolsó módosítás: 2020. február 18., 11:38

A Maros megyei tanács legmagasabb rangú kitüntetését, az ALAE emlékérmét a 2019-es évre Szőcs Bernadette asztaliteniszező érdemelte ki. A tokiói olimpiára készül, Európa-bajnoki címvédő pályafutásáról és célkitűzéseiről mesél a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletének.

Minden vágya egy olimpiai érem
galéria
Egyéniben, csapatversenyben és vélhetőleg vegyes párosban is asztalhoz áll az olimpián Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Szőcs Bernadette-nek saját bevallása szerint annyira keményen kell hajtania az álmaiért, hogy már másfél éve nem volt itthon. A világ élvonalába tartozó marosvásárhelyi asztaliteniszezőnek minden edzés nélkül eltöltött nap nagyon sokat számít.

Szőcs Bernadette büszke marosvásárhelyi származására és arra, hogy szülővárosát képviseli Fotó: Haáz Vince

Jelenleg nincs a legjobb formában, a hónap elején már az első körben búcsúzott a svájci Montreux-ban megrendezett Európa Top 16-os bajnokságon, ahol a kontinens legjobb sportolói küzdenek meg egymással. A versenyt 2018-ban sikerült megnyernie, tavaly pedig a döntőben szenvedett vereséget.

„Minden nagy sportoló pályafutásában vannak napok, hetek vagy hónapok, amikor nem megy a játék, nincsenek formában. De tudom, hogy mennyit edzem és mit jelent számomra ez a sportág, így bízom benne, hogy hamarosan ismét a legjobbat tudom nyújtani.

Az utóbbi két-három versenyen elszenvedett vereségek nagyon bántanak, emiatt nagyon sokat sírtam. Ezek azonban erőt adnak nekem ahhoz, hogy bebizonyítsam, csak egy ideig tartott ez a rossz sorozat.

Meg akarom mutatni, hogy a legjobbak között van a helyem” – hangoztatta Szőcs Bernadette.

A teljes cikket keressék az Erdélyi Sport mellékletben.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.