Molnár Levente San Franciscóban debütál

Liget 2019. október 08., 12:43

Karrierje során először lép fel a San Francisco Operában a székelyföldi származású Molnár Levente a társulat új, Figaro házassága előadásában. A Liszt-díjas operaénekes Almaviva gróf szerepét énekli. 

Érdekes és újszerű rendezésben állítják színpadra a Figaro házassága c. darabot San Franciscóban - mutatott rá Molnár Levente Fotó: Forrás: Művészeti Alap Értetek Egyesület

Molnár Levente 2015 óta folyamatosan énekel a tengerentúli színpadokon, ezúttal azonban nem a Metropolitan vagy a Lincoln Center színpadán lép fel, hanem a San Francisco Opera közönsége találkozhat vele. Az amerikai operaház a következő évadokban Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo da Ponte három közös operáját viszi színre, elsőként a Figaro házasságát, amelyben a Liszt-díjas magyar operaénekes – többek között Gent és Budapest után – Almaviva gróf szerepét énekli – derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.

A készülő előadásról Levente elmondta, nagyon érdekes és újszerű rendezésben állítják színpadra, ugyanis az Egyesült Államokba helyezik át a történetet, különböző utalásokkal az amerikai történelemre. „A három alkotást trilógiaként fogják fel, különböző korokat kísérnek majd végig. A Figaro 1780-ban játszódik, de a Don Giovanni például majd egy disztópikus jövőben, 2090 környékén.”

A bariton alkotótársai a darabban például Michael Sumuel, aki számos európai operaházban énekelt már, jelenleg a San Francisco Opera egyik állandó művésze és a barbadosi születésű Jeanine De Bique, aki szintén először lép színpadra a tengerentúli városban. A számos nemzetközi előadó mellett azonban még egy magyar művész is közreműködik az előadásokon: a zenekart Nánási Henrik dirigálja majd.

„Örömmel tölt el, hogy ketten is vagyunk magyarok a produkcióban, ilyen távol a hazánktól. Szerintem ez igazi büszkeség. Nagyon várom a bemutatót, és az azt követő előadásokat.

A New York-i közönség kellemes csalódás volt annak idején, lazaság jellemzi őket, nem félnek tapsolni. Kíváncsi vagyok, a nyugati parton ez mennyire lesz így” – fejtette ki az operaénekes.

Molnár Levente az október 11-i premieren kívül még hét alkalommal áll színpadra San Franciscóban.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat