Monovíziók – londoni elismerés Erdély Bálint Elődnek

Katona Zoltán 2020. július 27., 17:48 utolsó módosítás: 2020. július 27., 17:52

Rangos fotópályázaton szerzett kategória-elsőséget Erdély Bálint Előd fényképész. Kiadónk munkatársának a Lines (Vonalak) című képét tüntették ki a Monovisions Photography Awards pályázatán.

Monovíziók – londoni elismerés Erdély Bálint Elődnek
galéria
Erdély Bálint Előd. Nem gyakran küld be pályázatra képet Fotó: Erdély Bálint Előd

Az év elején meghirdetett pályázaton az absztrakt kategóriában versenyzett Előd fényképe – a londoni székhelyű szervezet által meghirdetett versenyre korábban is többször nevezett be, akkor viszont csak a dicséretig jutott. Vasárnap, július 26-án kapta az értesítést arról, hogy Lines című alkotása lett a kategória győztese.

Mint Előd elmondta, évek óta küld néha fényképeket különböző pályázatokra, a Monovisions kiírása fekete-fehér képekre vonatkozott. Több kategória van, sorozatok is versenyeznek, öt éve minden évben meghirdetik a versenyt.

A Lines című, díjnyertes kép Fotó: Erdély Bálint Előd

Megtudtuk, Erdély Bálint Előd egy székelyudvarhelyi építkezésen, meglehetősen érdekes körülmények között készítette ezt a fényképet 2019-ben. Az épület egyik részén állt ez az azóta már beépített „vonalas” tetőrész, Előd engedélyt kért, hogy munkavégzés után jöhessen vissza egy fotómodellel, hogy elkészíthesse a felvételeket.

Így is lett, összesen két napja volt rá, azonban az építkezésen közben lecserélték a biztonsági őrt, az új pedig mit sem tudott a fotózásról

– Elődnek néhány telefonhívásába belekerült, amíg tisztázta a helyzetet. Az is érdekes, hogy miképpen tudott az épület fölé kerülni: ebben nem a manapság oly divatos drón, hanem az építkezésen használt mozgóállvány állt segítségére.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.