TIFF-karaván Csíkszeredában (ELMARAD!)

Liget 2019. november 05., 15:12 utolsó módosítás: 2019. november 12., 11:31

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) utazó mozijának állomáshelyei között idén is szerepel Csíkszereda. A TIFF-karaván az idei esztendőben az év legjobb román filmjeivel érkezik a városba, ahol négy alkotást lehet majd megtekinteni a Csíki Moziban, november 13–14. között.

Corneliu Porumboiu La Gomera című alkotását nevezte Románia Oscar-díjra. A csíkszeredaiak is megnézhetik

November 13-án 18 órától a Mo című film kerül bemutatásra. Radu Dragomir filmje egy zaklatás, visszaélés felkavaró története. A TIFF-karaván szervezői meghívták a vetítésre Dana Rogoz főszereplőt, illetve Radu Dragomir filmrendezőt. A nap második bemutatandó alkotása 20.30-tól a Parking. A film főszereplője, Adrian 2002-ben Spanyolországban vállal munkát, nem is annyira megélhetési okokból, mint inkább a felesége elől menekülve. Ám cordobai élete váratlan fordulatot vesz…

November 14-én újabb két film kerül közönség elé: az Arest 18 órától, amelynek bemutatójára is külön meghívott érkezik, méghozzá Iulian Postelnicu, a film egyik főszereplője személyében. A TIFF-karaván utolsó, Csíkszeredában bemutatott filmje a La Gomera 20.30-tól. A főhős, Cristi egy korrupt nyomozó a kábítószer-osztályról, akinek a feladata, hogy kiszabadítsa a börtönből Zsoltot, a gengsztert. Előtte azonban a La Gomera szigetekre utazik, hogy megtanulja Kanári-szigetek ősi, fütyülésre épülő nyelvjárását.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat