Újévi pápai szentmisén kaptak áldást a gyermekek

Liget 2020. január 20., 12:50

A gyergyószentmiklósi Munkás Szent József római katolikus templomban igyekeznek őrizni és éltetni a hagyományokat, így a betlehemező csoportok is fontos szerepet töltenek be. Egy pályázatnak köszönhetően január elsején  részt vettek a Ferenc pápa által bemutatott szentmisén – adja hírül a Székelyhon napilap Hit-Vallás kiadványa.

Az egyház szívében voltak, merítkezni, megerősödni a hitben ... Fotó: Facebook/Munkás Szent József plébánia

„Ez a Kárpát-medencét átívelő program diákoknak szól, és a szegedi származású Varga-Berta Józsefnek, az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány elnökének ötlete volt, hogy elevenítsük fel a betlehemes hagyományokat, járjuk körbe a különböző településeket. Beneveztünk a pályázatba, és tavaly ilyenkor aranyérmes lett a gyergyói csapatunk” – mesélte Korom Imre, a Munkás Szent József Egyházközség plébánosa.

A projekt keretében igyekeztek a gyerekeket szociálisan is érzékennyé tenni, ezért egy magyar érdekeltségű kongói iskolát támogattak az adományainkból és az összekuporgatott pénzünkből.

Ennek jutalmaként a programvezető úgy döntött, hogy a csapat egy része ellátogathat Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe, a másik pedig Rómába.

… és táplálkozni a pápa szavaiból Fotó: Facebook/Munkás Szent József plébánia

A teljes cikket a napilap hétfői Hit-Vallás mellékletében olvashatják el.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat