Vízilabda-Eb: kik jutnak el a döntőkbe?

Liget 2020. január 07., 11:26

Ismét világversenyt rendezhet vízilabdában Magyarország a 2017-es világbajnokság után, ezúttal a budapesti Duna Aréna ad otthont a kontinens legjobbjainak – értesülhetnek a Székelyhon Erdélyi Sport mellékletének olvasói.

Vízilabda-Eb: kik jutnak el a döntőkbe?
galéria
Mennyire lesz előny a hazai környezet?

Az Eb-re készülő férfi vízilabda-válogatott múlt héten rangos tornán vett részt Olaszországban, utolsó mérkőzésén döntetlent játszott a házigazda és egyben aktuális világbajnok olasz csapattal, így megnyerte a tornát. Vámos Marciék tehát pozitív hangulatban várják a január 12-én kezdődő viadalt, ahol a sorsolásnak köszönhetően viszonylag könnyebb csoportba kerültek.

Az Eb-re kijutott román válogatott görög szakvezetőjével az élen szeretne minél jobb helyezést elérni, hogy márciusban részt vehessen a rotterdami olimpiai előselejtezőn.

Szákisz Kehkagiász együttese a B-csoportban január 14-én Hollandiával, 16-án a nagy esélyes szerbekkel, 18-án pedig az oroszokkal mérkőzik meg. A budapesti Eb-n egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni (természetesen az a válogatott, amely megnyeri a tornát), ugyanakkor a világligagyőztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.
Ami a női válogatottat illeti, ott sokkal kiegyensúlyozottabb a mezőny. Míg a férfiaknál a szerbek és a magyarok a favoritok a horvátok, a spanyolok és az olaszok előtt, addig a nőknél a spanyolok után a fogadóirodák egyenlő esélyt adnak a holland, az orosz és a Biró Attila által felkészített magyar válogatottnak.

A teljes cikket a Székelyhon hetente megjelenő sportkiadványában, az Erdélyi Sportban olvashatják el.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.