Assassin's Creed: Mirage – orgyilkos-kalandok a középkori Bagdadban

Tamás Attila 2023. október 12., 18:00 utolsó módosítás: 2023. október 12., 22:07

Egy hónap híján három év telt el a legutóbbi Assassin's Creed-játék, a Valhalla megjelenése óta, ami meglehetősen hosszú idő, a korábban évente új részekkel előrukkoló videójáték-franchise esetében. A legújabb, Mirage alcímet kapó játék rövidebb mint a korábbi három elődje, ugyanakkor visszatér az alapokhoz, a lopakodós, orgyilkosos formulához, azonban szinte semmi újdonsággal nem rukkol elő. Ajánló.

Assassin's Creed: Mirage – orgyilkos-kalandok a középkori Bagdadban
galéria
Fotó: Assassin's Creed Mirage/Képernyőfotó

Elképesztő iramot diktál idén a videójáték-ipar, nincs olyan hónap amikor ne jelenne meg egy-egy nagyobb stúdió évek óta fejlesztett, komoly érdeklődésnek örvendő, nagyköltségvetésű produktuma. 2023 ősze kifejezetten erős a játékmegjelenések tekintetében, hiszen pont egy hónap eltéréssel jelent meg a Bethesda egy évtizede fejlesztett, idézőjeles űrszimulátora, a Starfield, valamint a Ubisoft legújabb Assassin's Creed-kalandja, a Mirage, hamarosan pedig érkezik az Insomniac Games Pókember-játékainak folytatása, a Marvel's Spider-Man 2 is.

Az ősz elején elérhetővé vált játékok közül a Starfieldbe, a Cyberpunk 2077 Phantom Liberty alcímet kapott kiegészítőjébe és az Assassin's Creed: Mirageba vetettem bele magamat, és bár az internet telis-tele van az ezekről szóló kritikákkal, tesztekkel és felhasználói értékelésekkel, összeállításaimban

saját tapasztalataim alapján próbálok eligazítást nyújtani abban, hogy megéri-e így nem sokkal a megjelenésük után pénzt és időt áldozni ezekre a játékokra.

Ebben az anyagban az Assassin's Creed: Miraget veszem gorcső alá.

Legutóbb 2020-ban jelent meg új Assassin's Creed-játék, a Valhalla, ami a vikingek korába vitte az orgyilkosok és a templomosok közti alternatív történelmi kalandsorozatot. A célpontok kiiktatását és a különböző történelmi korokban és helyszíneken zajló, nyílt világú nyomozást már a két előző játékban a szerepjátékok elemeivel ötvözték, így gyakorlatilag

elképesztően masszív, rengeteg tennivalóval megrakott és játékelemmel feldúsított sandbox-kalandokat adott a Ubisoft a játékosainak.

Fotó: Assassin's Creed Mirage/Képernyőfotó

Az eladott példányszámok alapján az RPG-sített Assassin's-kalandok is népszerűek voltak, bár sokan fejezték ki elégedetlenségüket, hogy ezek már nem a klasszikus értelemben vett AC-játékok. A masszív, több mint száz órányi időtöltést kínáló Valhalla egyfajta live-service modellben működött, hiszen két éven keresztül jöttek az új tartalmak hozzá, többnyire kisebb javítócsomagok, szezonális eventek és sztori-kiegészítők, valamint újabbnál újabb fegyverek és felszerelések formájában, a végén pedig szinte el is lehetett vonatkoztatni attól, hogy ez is egy Assassin's Creed kaland, hiszen

a játékmenetében inkább tűnt egy repetitív Witcher-klónnak, mintsem egy klasszikus, nyomozós, taktikázós AC-kalandnak.

Ebből nőtte ki magát a most megjelent Mirage, amit eredetileg a Valhalla újabb kiegészítőjének szántak, végül azonban úgy döntöttek a kiadónál, hogy különálló játékként készül el, és visszanyúlnak benne a gyökerekhez, vagyis a klasszikus Assassin's Creedekre hajazó játékmenete lesz, amiben nagyobb szerepe lesz a lopakodásnak és a taktikus harcoknak, ahogy az eredetileg is a játéksorozat esszenciája volt, amíg az Originsszel kezdődően nem változtattak gyökeresen rajta.

Videó: Tamás Attila

A Mirage a Valhalla egyik mellékszereplőjének, Basimnek a múltjába kalauzolja a játékost, a cselekmény helyszíne pedig a középkori Bagdad. A Valhalláéval megegyező grafikával készült, világában az Originsre hasonlító (merthogy itt is egy sivatagi környezetben járunk, hasonlóan az ókori Egyiptomhoz) Mirage

nem egy teljes árú játék, ugyanis jóval „kisebb” mint az elődei, a több mint száz órányi időtöltés helyett pedig mindössze 20-30 órányi tartalmat kínál.

A Mirage nem találja fel a spanyolviaszt, sőt szinte semmilyen újítást sem hoz a franchise-ba. A klasszikus AC-k játékmenetét hozza vissza, ahol az ellenfelek erősek, nem lehet csak úgy a folyamatosan kioldott skilljeink és egyre erősebb fegyvereink segítségével csak úgy, egy két csapással kinyírni őket, hanem lopakodós kiiktatással, különböző orgyilkos-eszközök (füstbomba, dobókés, csapda stb.) segítségével győzhetjük le őket.

Videó: Tamás Attila

Emellett játék közben „kizsebelhetjük” a vagyonos ellenfeleket, különböző megbízásokat teljesíthetünk, és a játék sztoriján keresztül nyomozhatunk a Rend misztikus tagjai után, akiket nekünk kell kiiktatnunk, ami nem is olyan egyszerű, ha felkészületlenül vágunk neki a feladatnak. Emellett persze nem maradhat el a játéktéren szétszórt ládák nyitogatása, amelyekből a nehézségi szintjüktől függően fegyvereket, ruhákat, tervrajzokat vagy épp nyersanyagokat kaphatunk – utóbbiakkal épp a kapott eszközeinket fejleszthetjük – emellett pedig

a küldetések nyomán különböző képességeket oldhatunk ki, illetve egyre több eszközzel bővíthetjük az orgyilkos-arzenálunkat.

Ami viszont kifejezetten idegesítő benne, hogy továbbra sem tudták megreformálni a játékban a mozgást, hiszen az általunk irányított karakter – jelen esetben Basim – bár szinte mindenre felmászhat,

mozgása továbbra is darabos, és időnként „ragad” a különböző textúrákhoz, így például hiába próbálunk vele felfele mászni, ha épp makacsul kapaszkodik valamibe, vagy épp oldalazva próbál haladni az általunk kiadott billentyű-, vagy kontroller-gombparancs ellenére.

Ez főleg akkor igazán bosszantó, amikor több ellenfél is körbevesz, és menekülnünk kellene, hiszen nem tudjuk legyűrni őket. De az is idegesítő, amikor egy látványos kivégzést rossz kameraállásból mutat a játék, vagy éppen az NPC-k valamilyen okból kifolyólag belesüllyednek a környezet textúráiba.

Videó: Tamás Attila

Az Assassin's Creed: Mirage ugyanakkor ötvözi a klasszikus AC-k játékmenetét a modernkori AC-k újításaival és játékfunkcióival (de a jól ismert bugokat és glitcheket is „hozza”). Bár a játékmenete rövidebb, de így is repetitív tud lenni a sok mellékfeladat és gyűjtögetés, de legalább nem annyira, mint a Valhalla és Odyssey esetében, ahol a végtelenségig csinálhattuk az ugyanazon kaptafára épülő küldetéseket, amíg meg nem untuk.

Akik ki akarják maxolni a játékot, nem kell hónapokat eltöltsenek benne, hiszen minden felkutatásához, felfejlesztéséhez és a sztori végigviteléhez elég néhány nap, még akkor is ha csak esténként vagy hétvégén van időnk vele játszani.

Sajnos a harcrendszer és a fegyverek is elég megúszósra sikerültek a játékban, ugyanis míg a korábbi, klasszikus AC-játékokban is többféle fegyver volt az arzenálunkban (kardok, lándzsák, íjak, stb.), addig a Mirageban már csak egy kard és egy tőr teszi ki a fegyverzetünket, amelyekből többfélét is kioldhatunk, a lényegen azonban nem változtat: a tőrrel háríthatjuk az ellenség támadásait, míg a karddal sebzéseket oszthatunk, ugyanakkor a távolsági fegyverektől is búcsúznunk kell a legújabb felvonásban, mert ezeket itt a dobókés váltja fel. Maguk a harcok sem túl taktikusak, inkább egy kaptafára mennek, és gyakorlatilag ugyanazokat a mozdulatokat hajtjuk végre ezredszerre is:

a hárítható támadásokat hárítjuk a tőrünkkel, majd bevisszük a halálos döfést a karddal, a háríthatatlan támadások elől pedig félreugorhatunk, ha pedig esztelen kaszabolásba kezdünk, azt az életcsíkunk bánja, hiszen több ránk rontó ellenfél elég nagy kihívás lehet, főleg a játék kezdeti szakaszában.

Ezt ellensúlyozza azonban a lopakodós taktikák bevetése, ugyanis a játékmenet során kioldott orgyilkos-eszközeinkkel (csapdák, zajkeltő eszközök, stb.) nagyon változatosan iktathatjuk ki a helyőrségek katonáit, ugyanakkor arra is rágyúrhatunk, hogy minél nehezebben vegyenek észre, emiatt nagyon élvezetes tud lenni, ahogy láncreakció-formájában oltjuk ki az életeket. Erre van is egy külön kioldható képesség, ami újításnak számít: több ellenséget jelölhetünk ki egyszerre, akikhez gyakorlatilag egymás után „teleportálhatunk” oda, hogy egy határozott mozdulattal kiiktathassuk őket az élők sorából.

Videó: Tamás Attila

Természetesen ebből a játékból sem maradtak el a mikrotranzakciók, vagyis, hogy pénzért vehetünk felszereléseket és fegyvereket kiegészítésként a játékhoz, amik nem csak kozmetikai eszközök, hanem előnyökhöz juttatják a játékost különböző bónusz tulajdonságok révén, amik másképp nem feloldhatóak a játékban. A Ubisoft játékai esetében megszoktuk már, hogy hozzátartoznak ezek a mikrotranzakciók,

mindenkinek az egyéni döntése és a pénztárcája függvénye, hogy hajlandó-e a játék árán felül pénzt áldozni plusz tartalmakra, vagy marad inkább annál, amit az alapjáték kínál számára.

A játékot előrendelők egy bónusz-küldetést is kaptak, míg a Deluxe-kiadás vásárlói egy Prince of Persia-témájú vértet, fegyvereket, hátast és madarat kapnak, de ezek megléte nélkül is teljesen élvezhető az alapjáték.

Aki szereti a klasszikus AC-ket, annak nagy valószínűséggel be fog jönni, de azoknak is, akik megcsömöröltek az utolsó három, Assassin's Creedtől, de azért szeretik a franchise-t, és szeretnek egy lopakodó orgyilkos bőrébe bújva egy történelmi város épületein mászkálni és parkourozni.

Fotó: Assassin's Creed Mirage/Képernyőfotó

A Mirage mellett szól a nem teljes ár is, ami a megjelenés óta egyre csökken, így hónapokkal később akár egy nagyobb leárazás részeként is be lehet majd szerezni a mostani ár töredékéért, ami jóval kevesebb, mint amennyit mostanában egy teljes értékű játékért elkérnek.

A játék megvétele ellen szól, hogy ez is repetitív, helyenként pedig bugos, glitches, mint a Ubisoft többi játéka, emellett pedig grafikailag, megjelenítésében sem fejlődött szinte semmit az elődökhöz képest, sőt ha egymás mellé tesszük (és tette azt több youtuber is), a tíz évvel ezelőtt megjelent Assassin's Creed: Unity egy combos videókártyával, PC-n sokkal jobban néz ki, mint a Mirage.

Ettől eltekintve azonban egy jó kis nyílt világú, már ismert sablonokból építkező játék, ami nincs túlnyújtva, jó agykikapcsoló – mert sem a játékmenete, sem pedig a sztorija nem bonyolult – és pont jó kimaxolni a Marvel's Spider-Man 2 megjelenése előtt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport